Μητσοτάκης για ΤΕΚΑ: «Στόχος ένας νέος ασφαλιστικός οργανισμός, που θα εγγυάται τις καλύτερες δυνατές αποδόσεις»

Στην εκδήλωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τα δύο χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ) μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

«Να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όσους συνέβαλαν στην δημιουργία του ΤΕΚΑ, πνευματικό παιδί του υφυπουργού κ. Τσακλόγλου» τόνισε αρχικά ο πρωθυπουργός.

«Θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα στο ζήτημα της έννοιας του ατομικού κουμπαρά» είπε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως σήμερα «αντιμετωπίζουμε ακόμα πρόβλημα υποασφαλισμένης εργασίας».

«Πρέπει να σπάσουμε τη νοοτροπία της μη αποταμίευσης» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Στο εξωτερικό υπάρχουν μεγάλοι ασφαλιστικοί οργανισμοί, με πάρα πολύ μεγάλη τεχνογνωσία με δέσμευση πρώτα να προστατέψουν εισφορές των ασφαλισμένων. Αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε τώρα με το ΤΕΚΑ, να χτίσουμε έναν οργανισμό υπό την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος θα εγγυάται τις καλύτερες δυνατές αποδόσεις» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Είναι σημαντικό να περάσουμε στη δεύτερη φάση που είναι η φάση πειθούς ώστε να έρθουν όσοι έχουν τη δυνατότητα να ασφαλιστούν» είπε ο πρωθυπουργός κλείνοντας τον σύντομο χαιρετισμό του.