ΝΔ: Οι 5 πρώτοι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές -Ξεκινάει περιοδείες ο Μητσοτάκης

Ζεσταίνει τις μηχανές η ΝΔ ενόψει ευρωεκλογών, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σημάνει την έναρξη της προεκλογικής περιόδου και να έχει θέσει τα στελέχη του κόμματος σε επιφυλακή.

Ο πρωθυπουργός έχει δώσει χαρακτήρα εθνικής κάλπης στην αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου θέλοντας να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της ΝΔ και να αντιμετωπίσει την χαλαρή ψήφο. «Οι κάλπες αυτές δεν προσφέρονται για μηνύματα αδιαφορίας και ανέξοδης διαμαρτυρίας», είναι το μήνυμα που εκπέμπει συστηματικά με στόχο να αποφύγει διαρροές προς μικρότερα κόμματα και την αποχή.

Προετοιμασίες στη ΝΔ για το συνέδριο της 5ης Απριλίου

Ορόσημο για την κεντροδεξιά παράταξη στο δρόμο προς τις κάλπες είναι το συνέδριο της ΝΔ στις 5 Απριλίου. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες και οι συσκέψεις έχουν πυκνώσει τις τελευταίες ημέρες σε Πειραιώς και Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόεδρος του Συνεδρίου θα είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ η παρουσία όλων των κορυφαίων στελεχών θα αναδείξει την ενότητα και την συσπείρωση του κόμματος για την δύσκολη εκλογική αναμέτρηση που ακολουθεί. Οι ευρωεκλογές συμπίπτουν με τον εορτασμό των 50 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την ίδρυση της ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης θέλει να προσδώσει πανηγυρικό χαρακτήρα στις εργασίες του Συνεδρίου.

Μητσοτάκης: «Η ΝΔ η πρώτη παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη»

«Η ΝΔ, η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, είναι η παράταξη η οποία έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Kαι βέβαια κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη τις πολύ δύσκολες εποχές του 2015 και η δική μας παράταξη είναι αυτή που κάνει βήμα-βήμα την Ελλάδα μία πραγματικά ευρωπαϊκή χώρα σε όλα τα επίπεδα», όπως τόνισε στην περιοδεία που έκανε στον Ασπρόπυργο το Σάββατο. Οι εξορμήσεις του πρωθυπουργού στην Αττική και την επαρχία θα πυκνώσουν το επόμενο διάστημα με τους συνεργάτες του να εκμεταλλεύονται κάθε κενή ημερομηνία στο πρόγραμμα του για να οργανώσουν ένα όσο το δυνατόν πυκνό πρόγραμμα περιοδειών. Το επόμενο διάστημα αναμένεται η ανακοίνωση της επιτροπής εκλογικού αγώνα με πρόεδρο, σύμφωνα με πληροφορίες, τον Γιάννη Μπρατάκο.

ΝΔ: Οι υποψήφιοι για τα ευρωψηφοδέλτια

Παράλληλα εντείνονται οι διεργασίες για την κατάρτιση του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου. Πολλοί υποψήφιοι, όπως οι νυν ευρωβουλευτές του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Ελίζα Βόζενμπεργκ και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης έχουν ξεκινήσει την προεκλογική εκστρατεία τους. Κάτι ανάλογο συμβαίνει με τον Γιώργο Αυτιά, την Εύη Χριστοφιλοπούλου, τον διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρη Τσιόδρα, τον Πύρρο Δήμα και τον Θανάση Εξαδάκτυλο, οι οποίοι περιμένουν την επίσημη ανακοίνωση του ψηφοδελτίου. Αυτή αναμένεται να γίνει το διάστημα 10 έως 15 Απριλίου και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν συζητήσεις με την Βούλα Πατουλίδου για την ένταξη της σε αυτό.

Θρίαμβος της ΝΔ στις εκλογές της ΚΕΔΕ

Οι εκλογές της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο αποτέλεσαν το πρώτο crash test του εκλογικού μηχανισμού της ΝΔ, το οποίο πέρασε με επιτυχία. Ο Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος στηριζόταν από την Πειραιώς, επικράτησε με μεγάλη διαφορά απέναντι στον Χάρη Δούκα λαμβάνοντας 348 ψήφους έναντι 155.

Κομματικά στελέχη σημείωναν ότι στην κάλπη αποτυπώθηκε με απόλυτο και ευκρινή τρόπο η ισχύς της ΝΔ στην τοπική αυτοδιοίκηση και θύμιζαν ότι ανάλογες νίκες πέτυχε στην Ένωση Περιφερειών και στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής. Με δηκτικό τρόπο σχολίαζαν την απόσταση μεταξύ λόγων και αποτελέσματος για την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα, ο οποίος μιλούσε για ανατροπή, όμως, παρά την σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν συγκέντρωσε ούτε τις μισές ψήφους. Σύμφωνα με πληροφορίες, το προηγούμενο διάστημα η γραμματέας του κόμματος Μαρία Συρεγγέλα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Θανάσης Νέζης είχαν στήσει ένα μικρό στρατηγείο στην οδό Πειραιώς και εργάστηκαν αθόρυβα στο παρασκήνιο για να επιτευχθεί το τελικό αποτέλεσμα.