Τα παράξενα και τα «ευτράπελα» στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Άδειες καρέκλες και αγωνία για τις εξελίξεις (photos)

Χαμηλή ήταν η συμμετοχή κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις και το θέμα ηγεσίας που ανέκυψε, μετά την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα.

Το ενδιαφέρον των συνέδρων δεν ήταν στραμμένο στη συζήτηση πολιτικών θέσεων, αλλά στη νέα εσωκομματική κρίση που ξέσπασε, μετά την αμφισβήτηση του Στέφανου Κασσελάκη από τα κορυφαία στελέχη και από τον πρώην πρόεδρο του κόμματος.

Το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ και το ενδεχόμενο πιθανής νέας διάσπασης βρισκόταν στο μυαλό όλων των συνέδρων με πολλούς να αναρωτιούνται για την επόμενη ημέρα εντός του κόμματος.

Αίσθηση προκάλεσε η εμφάνιση ηλικιωμένου Συνέδρου με πανό που έγραφε «ΣΥΡΙΖΑ ενωμένος ποτέ νικημένος», με το οποίο έκανε τον γύρο του γηπέδου, ώσπου κάποιος από την ασφάλεια του Συνεδρίου δοκίμασε να τον απομακρύνει.

Τα παράξενα και τα ευτράπελα στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
Ο ηλικιωμένος Σύνεδρος στάθηκε με το αυτοσχέδιο πανό του και μπροστά στον Διονύση Τεμπονέρα, που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο βήμα και θεωρείται από τους βασικούς αμφισβητίες του Στέφανου Κασσελάκη.

Τα παράξενα και τα ευτράπελα στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Όλοι ανεξαιρέτως οι Σύνεδροι παρακολουθούν με αγωνία τις εσωκομματικές εξελίξεις. Πολλοί περίμεναν μια πύρινη ομιλία από τον Διονύση Τεμπονέρα, ο οποίος αρχικά άφησε να εννοηθεί ότι θα κονταροχτυπηθεί με τον Στέφανο Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τελικά οπισθοχώρησε. «Κάνω στην άκρη για το κοινό καλό» ήταν η ουσία της ομιλίας Τεμπονέρα, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πήρε το πράσινο φως από τον Αλέξη Τσίπρα για να είναι υποψήφιος.

Τα παράξενα και τα ευτράπελα στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη έχει ταχθεί ο Νίκος Καρανίκας, ο οποίος ζήτησε στο Συνέδριο να ακυρωθούν τα θεματικά τραπέζια και να γίνονται μόνο οι ομιλίες των συνέδρων καθώς ο κόσμος δεν μπορεί να τα παρακολουθήσει ταυτόχρονα. Το αίτημα του, ωστόσο, δεν έγινε δεκτό.

Τα παράξενα και τα ευτράπελα στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Εικόνες από την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

Στην πρώτη θέση, κατά την πρώτη ημέρα εργασιών του Συνεδρίου, βρέθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Στέφανου Κασσελάκη ο σύζυγός του Τάιλερ Μακμπέθ, ο οποίος παρακολούθησε τα λεγόμενα σε ταυτόχρονη μετάφραση και χειροκρότησε πολλές φορές, με ενθουσιασμό, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Το παρών στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ο καλαθοσφαιριστής Νίκος Παππάς, ο οποίος είναι φαβορί για υποψήφιος ευρωβουλευτής και πρόσφατα συναντήθηκε με τον Στέφανο Κασσελάκη. Δίπλα του η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία στην πρώτη σειρά του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα και η οικειότητα με την οποία συνομιλούσε τόσο με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και με τα κορυφαία στελέχη του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Στέφανος Κασσελάκης δεν χαιρέτισε δύο άτομα, κατά την είσοδό του στο Συνέδριο, τον Διονύση Τεμπονέρα και την Όλγα Κεφαλογιάννη. Στην πρώτη σειρά των καθισμάτων ανάμεσά τους βρέθηκε η Ράνια Σβίγκου.