Βασιλειάδης: «Δεν ξέρω αν οι 10 ημέρες θα είναι αρκετές για τους υποψήφιους προέδρους πλην Κασσελάκη»

Επιφυλάξεις για το εάν ο χρόνος διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών είναι αρκετός και για τους άλλους υποψηφίους, πλην του Στέφανου Κασσελάκη, διατύπωσε ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο κ. Βασιλειάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά» για το πότε θα γίνουν οι εκλογές, αναφέρθηκε τα τεχνικά ζητήματα της προεδρικής εκλογής.

«Θα πρέπει να δούμε τα τεχνικά ζητήματα. Το καταστατικό λέει ότι χρειάζεται ένας μήνας από την έγκριση των υποψηφιοτήτων αλλά το συνέδριο μπορεί να πάρει διαφορετική απόφαση άρα όσο η διαδικασία είναι σε εξέλιξη μπορεί να παρθούν και αντίστοιχα αποφάσεις», είπε. Ωστόσο, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το θέμα είναι ότι αν πάμε ή εφόσον πάμε σε μια διαδικασία προεδρικής εκλογής δεν ξέρω αν οι δέκα μέρες θα είναι αρκετές και για τους άλλους υποψηφίους».

«Έχει εκκινήσει μια διαδικασία προεδρικής εκλογής, προφανώς θα υπάρξουν υποψηφιότητες, περιμένουμε να δούμε. Είναι ένα συνέδριο που είναι σε εξέλιξη, είναι μια πολιτική συζήτηση που είναι σε εξέλιξη», είπε, τασσόμενος κατά μιας ενδεχόμενης νέας διάσπασης. «Για τη διάσπαση είχα πάντα σαφή θέση, οι διασπάσεις πρέπει να αποφεύγονται» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «επειδή η διάσπαση είναι στο DNA καλό θα είναι πολλές φορές να μην επιβεβαιώνουμε το DNA μας».

«Για μένα στην πολιτική δεν υπάρχει τίποτα αυτονόητο»

Ερωτηθείς για το εάν πιστεύει ότι ο κ. Κασσελάκης θα επανεκλεγεί, ο κ. Βασιλειάδης σχολίασε ότι δεν υπάρχει τίποτα αυτονόητο στην πολιτική.

«Για μένα στην πολιτική δεν υπάρχει τίποτα αυτονόητο. Στην πολιτική και ειδικά όταν ζητάμε τη γνώμη των μελών, την απόφαση των μελών θα πρέπει να αποφασίζουμε με βάση πολιτικές απόψεις, πολίτικες δεσμεύσεις», σημείωσε.

Για την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, ο αναπληρωτής Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Ο πρώην πρόεδρος, αυτός που έκανε την Αριστερά κυβερνώσα θεώρησε σκόπιμο να μιλήσει. Πήρε θέση για τα όσα βλέπει ότι συμβαίνουν στο κόμμα που επί της ουσίας ο ίδιος δημιούργησε. Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη κατάσταση και για να μπορέσεις να ανακτήσεις τη σχέση σου με την κοινωνία γιατί αυτό σε ενδιαφέρει στο τέλος πρέπει να είσαι ξεκάθαρος στο ποιος είσαι, τι θέλεις, που θέλεις να πας. Αυτό πρέπει να είναι σαφές».