Παύλος Μαρινάκης: «Η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στα μέτρα για την οπαδική βία, υπομονή για δύο μήνες»

Στην τηλεόραση του Mega μίλησε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Αρχικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

«Οι λίγοι που κάνουν κακό στις ομάδες και στους φιλάθλους επιτέλους να αντιμετωπιστούν ως εγκληματικές οργανώσεις»

«Όλα αυτά τα χρόνια γίνεται αυτή η συζήτηση και οι κυβερνήσεις προσπαθούν να πάρουν μέτρα. Ποια είναι η διαφορά αυτών των παρεμβάσεων; Έρχεται η κυβέρνηση και λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Ο Μιχάλης το καλοκαίρι στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Άλκης στη Θεσσαλονίκη, ο αστυνομικός έξω από το γήπεδο βόλεϊ. Και οι τρεις χτυπήθηκαν μετά τους αγώνες. Για μένα σημαντική είναι η συνολική αντιμετώπιση από τη δικαιοσύνη αυτών των ανθρώπων που παραβατούν», είπε.

«Είμαι αισιόδοξος ότι αυτή τη φορά θα καταφέρουμε, γιατί δεν θα κάνουμε πίσω. Το σημαντικό είναι αυτοί οι λίγοι που κάνουν κακό στις ομάδες και στους φιλάθλους επιτέλους να αντιμετωπιστούν ως εγκληματικές οργανώσεις, όπως κρίνει η δικαιοσύνη».

Π. Μαρινάκης: «Η βία και η εγκληματικότητα δεν έχουν χρώμα»

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως η βία και η εγκληματικότητα δεν έχουν χρώμα και δεν ανήκουν αποκλειστικά σε μία ομάδα, ενώ απηύθυνε έκκληση στη δικαιοσύνη να αντιμετωπίσει συνολικά τα περιστατικά οπαδικής βίας.

«Όσες επιχειρήσεις έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα έξω από τα γήπεδα και τους συνδέσμους δεν έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες στη χώρα. Όσον αφορά τα γήπεδα, η πιο σημαντική κριτική είναι από τους ανθρώπους που έχουν δώσει από το υστέρημά τους για να δουν την αγαπημένη τους ομάδα. Το κράτος αντιλαμβάνεται τον ρόλο του πολύ διαφορετικά απ’ ότι πιστεύουν κάποιοι», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ζητώντας από τους φίλαθλους να κάνουν υπομονή για δύο μήνες.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα μέτρα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας οι αγώνες της Super League θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών για δύο μήνες, δηλαδή έως τις 12/02/2024.

Μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως οι αθλητικές ομάδες πρέπει να ακολουθήσουν τους κανόνες που έχει θέσει το κράτος, όπως να έχουν κάμερες ευκρίνειας ώστε οι Αρχές να βλέπουν ποιος πράττει τι.

«Κάνουμε θυσία για δύο μήνες. Μέσα σε αυτούς τους μήνες θα πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος. Είμαστε και πρέπει να είμαστε στην ίδια σελίδα με τις ομάδες. Προστατεύουμε αυτό που αγαπάμε για να γυρίσουμε ασφαλείς στα σπίτια μας», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.