ΣΥΡΙΖΑ: «Φυγή προς τα εμπρός» το μήνυμα Κασσελάκη – Οδικό χάρτη προς την έξοδο από την ομάδα Αχτσιόγλου, αντίστροφη μέτρηση για το «διαζύγιο»

Με τη δεύτερη διάσπαση προ των πυλών και εν αναμονή των αποφάσεων της ομάδας «6+6» ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του Ξενοφώντα Κοντιάδη που αναφέρεται στον ίδιο με τίτλο «Το φαινόμενο Κασσελάκης- το μεσσιανικό προσωπείο της μεταδημοκρατίας» έστειλε εκ νέου μήνυμα στους διαφωνούντες.

«Δεν αισθάνομαι ότι ήμουν ο εαυτός μου στην ΚΕ, δεν θα αφήσω κανέναν να τελειώσει στον ΣΥΡΙΖΑ διότι η εκλογή μου που άλλαξε πολλές καριέρες και φιλοδοξίες έχει αντιδράσεις» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συζήτηση αντικρούοντας τα επιχειρήματα του συγγραφέα υποστήριξε ότι δεν θα ήταν στη θέση που είναι σήμερα εάν το κόμμα λειτουργούσε διαφορετικά.

«Δεν θεωρώ τον εαυτό μου φαινόμενο, είμαι απλός άνθρωπος» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης. «Εάν το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε καθώς έπρεπε…θα υπήρχε προφανώς κάποιος ο οποίος θα μπορούμε να έπαιρνε τη θέση μου σήμερα, να μην ήμουν εγώ (…) Δεν είναι ένδειξη κομματικής σωστής λειτουργίας ότι εκλέχτηκα, το παραδέχομαι αυτό, εκλέχτηκα γιατί ήθελε ο κόσμος κάτι διαφορετικό».

«Φυγή προς τα εμπρός»

Σύνθημα επανεκκίνησης επιδιώκει να δώσει για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης, φέρνοντας στο προσκήνιο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την πολιτική στρατηγική και τις προτάσεις για κοινωνία και οικονομία. Είναι ενδεικτικό ότι έχει πολλαπλασιάσει τις πολιτικές πρωτοβουλίες και τις δημόσιες πολιτικές παρεμβάσεις του και μάλιστα σήμερα στις 16:30 θα συμμετέχει σε συζήτηση στο πλαίσιο της 7ης Συνόδου της Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα ο κ. Κασσελάκης επιδιώκοντας να μπει φρένο στην εσωστρέφεια και το κόμμα να περάσει στην επόμενη μέρα με κεντρικό αρχικό στόχο τη μάχηξ της ευρωκάλπης, για πρώτη φορά στη χθεσινή του συνέντευξη του ζήτησε από τα στελέχη της ομάδας 6+6 και την Έφη Αχτσιόγλου να “κάνουν τώρα ό,τι είναι να κάνουν”. Και αυτό είναι μια θέση την οποία εκφράζουν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και από αυτά που δεν είναι κοντά στην ηγεσία.

ΣΥΡΙΖΑ: «Φυγή προς τα εμπρός» το μήνυμα Κασσελάκη – Οδικό χάρτη προς την έξοδο από την ομάδα Αχτσιόγλου, αντίστροφη μέτρηση για το «διαζύγιο»

Στην Ομάδα της κ. Αχτσιόγλου, υπάρχουν διαρκείς συσκέψεις για την κατάρτιση του οδικού χάρτη, για την αποχώρησή τους. Δεν έχει κλειδώσει ο τρόπος και ο χρόνος. Όμως όλα δείχνουν ότι τις επόμενες μέρες, θα επισημοποιηθεί το διαζύγιο με την Κουμουνδούρου. Όλα δείχνουν ότι και οι 7 βουλευτές που έχουν υπογράψει το κείμενο Αχτσιόγλου, κοιτούν περισσότερο προς τα έξω και όχι προς τα μέσα, ωστόσο υπάρχουν προβληματισμοί που έχουν διατυπωθεί, μεταξύ άλλων ότι πρέπει να υπάρχει προετοιμασία, σχέδιο, δομές.

Καταρχήν στόχος, εάν καταστεί εφικτός, είναι η συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας για την οποία απαιτούνται 10 βουλευτές και όλα δείχνουν προσπάθεια συντονισμού της ομάδας της κ. Αχτσιόγλου με τους 2 ήδη αποχωρήσαντες βουλευτές, της Ομπρέλας, δηλαδή τον κ. Τσακαλώτο και την Πέρκα. Υπάρχουν συζητήσεις που γίνονται, δεν υπάρχουν για την ώρα αποφάσεις, καθώς αυτό που αναμένεται είναι να κλειδώσουν οι κινήσεις των επτά βουλευτών, ενώ απαιτείται και τουλάχιστον ένας βουλευτές για το τον επιθυμητό αριθμό δέκα.