Η ομάδα Αχτσιόγλου ετοιμάζει τον οδικό χάρτη εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ - Ηλιόπουλος: «Η κατάσταση μοιάζει με βούρκο»

Τον οδικό χάρτη της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ, συντεταγμένα, χαράσσει η ομάδα των «6+6» της Εφης Αχτσιόγλου.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος έκανε την αρχική εισήγηση, η οποία έγινε -σύμφωνα με πληροφορίες- σε συνεννόηση με την Εφη Αχτσιόγλου και τον Αλέξη Χαρίτση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Νάσος Ηλιόπουλος φέρεται να είπε ότι η κατάσταση αυτή στον ΣΥΡΙΖΑ με την αντιπαράθεση που δημιουργείται μοιάζει με βούρκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πίεση των ομιλητών στη συνεδρίαση για αποχώρηση είναι μεγάλη με πηγές να αναφέρουν χαρακρηριστικά ότι το κλίμα «από κάτω» είναι πάμε να φύγουμε και αυτό που ουσιαστικά συζητούν είναι ο οδικός χάρτης εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ, πότε θα μπορούσε να γίνει συντεταγμένα.

Πάντως, όπως όλα δείχνουν δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια απόφαση σήμερα.

Οι «6+6» συνεδριάζουν πανελλαδικά από τις 11 το πρωί ύστερα από μια εκρηκτική εβδομάδα που ακολούθησε την αποχώρηση της Ομπρέλας. Μπροστά στο σκηνικό που είχε διαμορφωθεί επενέβη και ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος είδε Σακελλαρίδη, Κασσελάκη, Ηλιόπουλο και Τεμπονέρα σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την αποχώρησή τους και υπογραμμίζοντας τη σημασία της ενότητας.

Χείρα φιλίας από Κασσελάκη, επίθεση από Πολάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης έτεινε χείρα φιλίας προς την πλευρά Αχτσιόγλου, ωστόσο ο Παύλος Πολάκης χθες προχώρησε σε μια κίνηση που εξελήφθη ως σπρώξιμο προς την έξοδο της ομάδας Αχτσιόγλου καθώς επιτέθηκε στην βουλευτή των «6+6» Σία Αναγνωστοπούλου.