ΣΥΡΙΖΑ: Συναγερμός για τις δημοσκοπήσεις-Όλα τα βλέμματα στην ομάδα Αχτσιόγλου

Στο απόηχο του μηνύματος του Σ. Κασσελάκη πως ο ίδιος θα προστατεύσει τη συνοχή του κόμματος και «δεν θα αφήσει κανέναν να τελειώσει τον ΣΥΡΙΖΑ» η προσοχή πλέον είναι στραμμένη στις αποφάσεις που θα λάβει το μπλοκ των υποστηρικτών της Ε. Αχτσιόγλου το Σαββατοκύριακο.

Παρά τα ανοίγματα που έκανε προς τους εσωκομματικούς του αντιπάλου ο Σ. Κασσελάκης στην εφ’ όλης της ύλης μεταμεσονύχτιας συνέντευξης του στον Αντ1 εν τούτοις το πρόβλημα της ενότητας στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένει υπαρκτό, ενώ στις έως τώρα αποχωρήσεις κορυφαίων στελεχών και πρώην υπουργών, όπως του Ν. Τόσκα, Β. Αποστόλου και Α. Μπαλτά ήρθε να προστεθεί και η ανεξαρτητοποίηση του ευρωβουλευτή Π. Κόκκαλη, ο οποίος ανακοίνωσε την δημιουργία νέου φορέα με «πράσινο» ιδεολογικό πρόσημο.

Στο επιτελείο του Σ. Κασσελάκη συναγερμό έχουν σημάνει και τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, καθώς μετά από πολλά χρόνια το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει στην δεύτερη θέση, σκαρφαλώνοντας στο 16% και ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στο 14,7%.

 Ο Σ. Κασσελάκης, μιλώντας στον Αντ1, τόνισε πως για τον ίδιο ο εκλογικός πήχης στη μάχη για την ευρωβουλή, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να διατηρήσει το αποτέλεσμα που πήρε στις εθνικές κάλπες. « ο πήχης για εμένα είναι το 17%. Είναι το 17-18% του Ιουνίου του 2023, δηλαδή των τελευταίων εκλογών. Νομίζω ότι πρέπει να διατηρήσουμε τις δυνάμεις μας. Προφανώς θα πρέπει να υπάρχει και μια ανασύνθεση ίσως του μίγματος των ψηφοφόρων μας, το οποίο δεν είναι κακό, είναι λογικό αυτό.

Η κοινωνική δυναμική είναι διαφορετική τώρα, από τον Απρίλιο-Μάιο της πρώτης εκλογής των βουλευτικών. Άρα νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε να κερδίσουμε τους 600.000 συμπολίτες μας που δεν μας ψήφισαν το 2023 και που μας ψήφισαν το 2019» ανέφερε.