Μαξίμου: Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ενδιαφέρθηκε να ελέγξει τα περιουσιακά στοιχεία Ελλήνων στην Ελβετία

Η προηγούμενη κιυβέρνηση δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για τον έλεγχο περιουσιακών στοιχείων Ελλήνων πολιτών στην Ελβετία σε συνεργασία με τις αρχές της χώρας  στο πλαίσιο προσπαθειών για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου ανάμεσα στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, τον υπουργό Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη και αντιπροσωπεία του υπουργείου Οικονομικών της Ελβετίας με επικεφαλής τον υφυπουργό για διεθνή Οικονομικά θέματα Ζακ ντε Βατεβίλ. Οι κυβερνητικές πηγές επικαλούνται γι αυτό την ενημέρωση που είχαν από τους Ελβετούς αξιωματούχους.

«Οι ελβετικές Αρχές εξέφρασαν την απορία τους για την απουσία ενδιαφέροντος από τις ελληνικές για εκκρεμείς υποθέσεις Ελλήνων πολιτών και επιχειρήσεων στην Ελβετία το προηγούμενο χρονικό διάστημα» σχολίαζαν κυβερνητικοί κύκλοι που προσέθεταν ότι η προηγούμενη κυβέρνηση υπέβαλε μόλις 15 αιτήματα συλλογής και διαβίβασης στοιχείων φορολογικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με το Μαξίμου, οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Ελβετίας εξέφρασαν την κοινή τους θέληση να μην χαθεί χρόνος και να αξιοποιήσουν τις φορολογικές τους αρχές, προκειμένου να εντοπιστούν περιπτώσεις φοροδιαφυγής και παράνομων οικονομικών συναλλαγών, αναφέρει ενημερωτικό σημείωμα της κυβέρνησης, σχετικά με τη συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Και όπως έγινε γνωστό οι δύο αντιπροσωπείες θα συναντηθούν πιθανότατα και αμέσως μετά το Πάσχα.

Με βάση τις ίδιες πηγές, κατά την συνάντηση καταλήφθηκε η υλοποίηση μιας συμφωνίας – οδικού χάρτη για θέματα φορολογίας κι ελέγχου των τραπεζικών καταθέσεων, και των περιουσιακών στοιχείων ελλήνων πολιτών στην Ελβετία, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.