Επιτροπή Δεοντολογίας: Ομόφωνη απόφαση για άδεια εξέτασης ως υπόπτων των 11 «Σπαρτιατών»

Ομόφωνα η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, την αποδοχή του εισαγγελικού αιτήματος για χορήγηση άδειας προκειμένου να εξεταστούν ως ύποπτοι για την τέλεση του αδικήματος της εξαπάτησης εκλογέων, οι 11 βουλευτές των «Σπαρτιατών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Επιτροπής, παρέστησαν και οι 11 βουλευτές, ζητώντας οι ίδιοι να τους δώσει η Βουλή τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις θέσεις τους ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Τον τελευταίο λόγο, πάντως, τον έχει η Ολομέλεια της Βουλής, η οποία θα κληθεί, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα, να αποφασίσει με ονομαστική ψηφοφορία.
Η υπόθεση ήρθε στο φως, μετά από καταγγελίες του προέδρου των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα, ο οποίος από το βήμα της Βουλής, είχε μιλήσει για τακτικές Greek Mafia και Δον Κορλεόνε, που φέρονται να ακολούθησαν βουλευτές του, καθ´υπόδειξη του έγκλειστου στις φυλακές Δομοκού, Ηλία Κασιδιάρη.
Αυτό προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη,η οποία στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας, κάλεσε τον Βασίλη Στίγκα να καταθέσει όσα γνωρίζει για την υπόθεση.