Την επόμενη εβδομάδα θα κλείσει η διαπραγμάτευση

Κοντά σε συμφωνία με τους εταίρους για τις μεταρρυθμίσεις βρίσκεται η κυβέρνηση, όπως ανέφερε σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 ο Υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Ο κ. Σταθάκης εξέφρασε την άποψη ότι η Αθήνα μπορεί να πετύχει συμφωνία με τους εταίρους της για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ώστε να απελευθερωθεί η χρηματοδοτική βοήθεια.

«Τώρα που το πολιτικό κλίμα είναι εξαιρετικό στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα έχουμε συμφωνία και στο θέμα των μεταρρυθμίσεων και της χρηματοδότησης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθάκης.

Ο Υπουργός Οικονομίας με κατηγορηματικό τρόπο αρνήθηκε ότι όλη αυτή η διαπραγμάτευση αποτελεί στην ουσία συνέχιση του μνημονίου και υποστήριξε ότι πλέον η βάση κάθε συζήτησης είναι η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Με βάση αυτή θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση στο τέλος του τετραμήνου και στη συνέχεια θα καταλήξουμε σε νέα συμφωνία με τους εταίρους, ανέφερε ο κ. Σταθάκης.

Κληθείς να σχολιάσει τα σχέδια της κυβέρνησης προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεγάλο ζήτημα των κόκκινων δανείων, ο κ. Σταθάκης ξεκαθάρισε ότι το τελικό πλάνο χρειάζεται τουλάχιστον πέντε με έξι μήνες για να πάρει την τελική του μορφή.