Τριμερής συνάντηση Μητσοτάκη, Ντένκοφ, Τσολάκου στη Βάρνα της Βουλγαρίας τη Δευτέρα -Παρών και ο Σχοινάς

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Νικολάι Ντένκοφ θα φιλοξενήσει τριμερή συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη και τον ομόλογό του της Ρουμανίας Ιον-Μαρσέλ Τσολάκου.

Η συνάντηση θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Ευξείνογκραντ, στην πόλη της Βάρνας, στη Μαύρη Θάλασσα στις 9 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε η κυβερνητική υπηρεσία ενημέρωσης στη Σόφια.

Το «παρών» θα δώσει και ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Στις συνομιλίες θα συμμετάσχουν επίσης ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, η Ευρωπαία Επίτροπος Μεταφορών Αντίνα Βαλεάν και ο υπουργός Ενεργείας της Μολδαβίας Βίκτορ Πάρλικοφ.

Η συνάντηση θα επικεντρωθεί στην περιφερειακή συνδεσιμότητα, ειδικότερα σε έναν μελλοντικό διάδρομο διασύνδεσης Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας από τη Θεσσαλονίκη μέσω Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Μπουργκάς, Βάρνας προς την Κωνστάντζα, με πιθανή επέκταση στη Μολδαβία.

Ο στόχος είναι η οικοδόμηση σύγχρονων μεταφορών, επικοινωνιών και ενεργειακών υποδομών κατά μήκος του διαδρομής για την ενίσχυση των οικονομικών και πολιτικών σχέσεων των συμμετεχόντων χωρών.

Τη διεξαγωγή της συνάντησης αυτής πρότεινε ο αρχηγός της βουλγαρικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα τον Αύγουστο.