«Ανταρσία» στους Σπαρτιάτες - Οι βουλευτές τάσσονται υπέρ Κασιδιάρη και «αδειάζουν» τον Στίγκα

Σε μια πρωτοφανή κίνηση προχώρησαν εννέα βουλευτές των Σπαρτιατών, εκδίδοντας δήλωση, με την οποία καταδικάζουν και «αδειάζουν» τον πρόεδρο του κόμματος, Βασίλη Στίγκα, αποκαλύπτοντας με τον πλέν περίτρανο τρόπο την άμεση σύνδεση του κόμματος με τον έγκλειστο Κασιδιάρη.

Σε δήλωσή του, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Ιωάννης Δημητροκάλλης, είπε ότι καταδικάζει τις πρωινές δηλώσεις του κ. Στίγκα, ο οποίος με τη σειρά του είχε «αδειάσει» τον Κωνσταντίνο Φλώρο, όταν ο τελευταίος, από το βήμα της Βουλής, δήλωσε υπέρ της υποψηφιότητας του Ηλία Κασιδιάρη στον Δήμο Αθηναίων.

Τη δήλωση υπογράφουν οι εννέα από τους συνολικά 12 βουλευτές (σ.σ δεν υπογράφουν οι κ.κ. Στίγκας, Ασπιώτης και Γαυγιωτάκης. Ο τελευταίος ωστόσο εμφανίζεται να στηρίζει την κίνηση των εννέα, ενώ αναμένεται να υπογράψει και ο κ. Ασπιώτης) της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και αναφέρει τα εξής:

Οι βουλευτές της ΚΟ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ καταδικάζουμε τις αντιδεοντολογικές και απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του κόμματος στην Ολομέλεια της βουλής εις βάρους του συναδέλφου μας κ. Κωνσταντίνου Φλώρου.

Ως Έλληνες βουλευτές διαθέτουμε πλήρη ελευθερία γνώμης, έκφρασης και επιλογής, γι’ αυτό άλλωστε εκλεγομαστε στο όνομα του ελληνικού λαού.

Η ομιλία του κ. Φλώρου σίγουρα ενόχλησε την κυβέρνηση, εκφράζει όμως απόλυτα τους 250 χιλιάδες Έλληνες πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους.

Ζητήματα εσωτερικής λειτουργίας του κόμματος θα επιλυθούν με απόλυτα διαφανείς δημοκρατικές συνεδριακές διαδικασίες και με τη συμμετοχή της βάσης των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων μας.

Υπογράφουν:

  • Ιωάννης Δημητροκάλλης (γραμματέας ΚΟ)
  • Ιωάννης Κόντης
  • Γεώργιος Μανούσος
  • Διονύσιος Βαλτογιάννης
  • Αθανάσιος Χαλκιάς
  • Πέτρος Δημητηριάδης
  • Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
  • Αλέξανδρος Ζερβέας
  • Κωνσταντίνος Φλώρος

epistoli_spartiates

Από το περιβάλλον του επικεφαλής των Σπαρτιατών αποφεύγουν να σχολιάσουν τις εξελίξεις, λέγοντας ότι αύριο το πρωί ο Βασίλης Στίγκας θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προτίθεται να διαγράψει τον βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο.

Γρίφος ωστόσο είναι το τι θα πράξουν οι υπόλοιποι βουλευτές σε αυτήν την περίπτωση και αν θα προχωρήσουν σε νέα κλιμάκωση της εσωκομματικής έντασης. Κανείς δεν αποκλείει, αν προχωρήσει η διαγραφή του Φλώρου, τότε να δηλώσουν ανεξάρτητοι και οι υπόλοιποι οκτώ βουλευτές.

Το πρωί της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, ο ειδικός αγορητής των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνος Φλώρος, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, δήλωσε: «Εγώ στηρίζω τον Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο της Αθήνας». Προσέθεσε, δε, ότι ο έγκλειστος για τη Χρυσή Αυγή «είναι η μοναδική ελπίδα για την Αθήνα».

Παράλληλα, ο κ. Φλώρος, απευθυνόμενος προς τα υπουργικά έδρανα, είπε «σταματήστε να κάνετε τροπολογίες που μπλοκάρουν την υποψηφιότητά του».

@ellada24.gr Άρχισαν να τρώγονται οι Σπαρτιάτες: “Μοναδική ελπίδα η υποψηφιότητα Κασιδιάρη για την Αθήνα” – “Ο βουλευτής ενήργησε αυτοβούλως. Θα λάβω μέτρα” #greeknews #spartiates #ellada24 #vouli #kasidiaris #politiki #tiktokgr #greektiktok #fyp ♬ πρωτότυπος ήχος – Ellada24.gr

Αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Βασίλη Στίγκα, ο οποίος, μόλις ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του ο βουλευτής, ζήτησε τον λόγο. Ο επικεφαλής των Σπαρτιατών υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τι θα πει ο Φλώρος, επισημαίνοντας ότι δρα αυτοβούλως και γι’ αυτό θα λάβει μέτρα. «Αυτό που ανέφερε ο βουλευτής μου νωρίτερα, δεν είχα καθόλου γνώση επί του θέματος. Οφείλω να πάρω κάποια μέτρα, εφόσον λειτουργεί κάποιος αυτοβούλως» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το παρασκήνιο

Νωρίτερα σήμερα, ο Βασίλης Στίγκας είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του, αφήνοντας υπόνοιες ακόμα και για διαγραφή του Κωνσταντίνου Φλώρου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βουλευτής των Σπαρτιατών αναφέρεται στον Ηλία Κασιδιάρη από το βήμα της Βουλής. Ωστόσο, το προηγούμενο διάστημα ο Βασίλης Στίγκας δεν είχε πάρει απόσταση από τις δηλώσεις υπέρ του καταδικασθέντα για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Όσοι γνωρίζουν τις εσωκομματικές ισορροπίες, εκτιμούν ότι αυτή την φορά ο Βασίλης Στίγκας ενοχλήθηκε από τη στάση του Ηλία Κασιδιάρη και την επιρροή που ασκεί στους βουλευτές του κόμματος. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, είναι η στάση που διατήρησαν στο νομοσχέδιο των αποδήμων, όπου αρχικά είχε αποφασιστεί στην Επιτροπή να ψηφίσουν υπέρ του νομοσχεδίου.

Ωστόσο, σε μια ξαφνική και ανεξήγητη αναδίπλωση, τελικά οι βουλευτές επέλεξαν το «παρών». Πολλοί απέδωσαν αυτή την αλλαγή σε παρέμβαση του Ηλία Κασιδιάρη, «αδειάζοντας» έτσι τον Βασίλη Στίγκα.