Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Νέα Αγχίαλο, εκκενώνεται μέσω θαλάσσης η περιοχή (photos)

Εκτός ελέγχου είναι η φωτιά στη Νέα Αγχίαλο με τις αρχές να προχωρούν σε εκκένωση της περιοχής.

Λόγω της επικινδυνότητας, κάτοικοι εγκαταλείπουν το σημείο μέσω θαλάσσης, καθώς επιβιβάζονται σε βάρκες.

Tο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου με σκάφη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης αλλά και ιδιωτικών βοηθά τους κατοίκους που δεν έχουν καταφέρει να εγκαταλείψουν την περιοχή λόγω της πυρκαγιάς, να τους βοηθήσουν να απομακρυνθούν με βάρκες από το σημείο.

Στόχος είναι να επιτευχθεί ασφαλής μεταφορά πληθυσμού που έχει καταφύγει στις ακτές για να γλυτώσει από το πύρινο μέτωπο που πλησιάζει στις κατοικημένες περιοχές. Παράλληλα, έχει ζητηθεί και η συνδρομή αστικών λεωφορείων για τη μετακίνηση προς ασφαλείς περιοχές.

Στο σημείο είναι και ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο οποίο συστήνει στον κόσμο να μείνει ψύχραιμος και να μπαίνουν μαζί οι οικογένειες στα φουσκωτά.

Να τονιστεί πως ο δρόμος προς τον Βόλο είναι ανοιχτός και γίνεται χρήση λεωφορείων προκειμένου να μεταφερθούν κάτοικοι εκεί όπου θα φιλοξενηθούν σε εκθεσιακό κέντρο της πόλης.

Δείτε εικόνες από το σημείο:

Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονται 3 πλωτά σκάφη του Λιμενικού, 22 ιδιωτικά σκάφη και 2 Ρυμουλκά στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Αγχιάλου. Από την περιοχή έχουν απεγκλωβιστεί, μέχρι στιγμής 30 άτομα, από 10 ιδιωτικά αεροσκάφη και μεταφέρονται στον λιμένα Βόλου.

nea_agxialos__7_
nea_agxialos__8_
nea_agxialos__9_
nea_agxialos__10_
nea_agxialos_arthro
ekkenosi_thalassa__2_
ekkenosi_thalassa__1_