Δ. Κουτσούμπας: Αντιλαϊκό το πρόγραμμα της κυβέρνησης, θα μας βρει απέναντι

Το ΚΚΕ διεκδικεί αυξήσεις μισθών και συντάξεων, κατάργηση των άδικων φόρων και των πλειστηριασμών και αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και παιδείας, ανέφερε ο Δ. Κουτσούμπας

Προειδοποίηση στην κυβέρνηση πως θα βρει απέναντί της τη νεολαία και τους εργαζομένους ακόμη πιο μαζικά και μαχητικά, με το ΚΚΕ ακόμη πιο δυνατό να μπαίνει μπροστά, απηύθυνε ο γ.γ. της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε αντιλαϊκό το πρόγραμμα της κυβέρνησης. Όπως τόνισε, το ΚΚΕ διεκδικεί αυξήσεις μισθών και συντάξεων, κατάργηση των άδικων φόρων και των πλειστηριασμών και αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και παιδείας.

«Ήδη από την πρώτη μέρα συζητήσεων καταργήσατε τις διαχωριστικές γραμμές μέσα στην κοινωνία και παρουσιαστήκατε ως νέος εθνάρχης. Είπατε ότι ο λαός θα δείξει συναίνεση στις μεταρρυθμίσεις, ακόμη και ότι τις επιζητά. Σε λίγο θα μας πείτε ότι οι άνθρωποι του μόχθου απολαμβάνουν την ακρίβεια, την εργασιακή ζούγκλα, την έλλειψη ασθενοφόρων» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Ανέφερε ότι, σε αντίθεση με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, δεν κατηγορεί την κυβέρνηση για ολιγωρία, αλλά αντίθετα ότι βιάζεται για να εφαρμόσει νόμους κατά των συμφερόντων του λαού. Σημείωσε εξάλλου ότι στόχος του κόμματός του είναι να δυσκολέψει το αντιλαϊκό κυβερνητικό πρόγραμμα και τους στόχους του κεφαλαίου, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι μεταθέτει την ευθύνη στον ελληνικό λαό και ότι η ομιλία του θύμιζε Κένεντι και Μπάιντεν.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Κουτσούμπας αισθάνθηκε έντονο πόνο στη μέση. Η συνεδρίαση διεκόπη για λίγα λεπτά, με τον κ. Κουτσούμπα να επανέρχεται στο βήμα και να ολοκληρώνει την ομιλία του.