Φάμελλος: «Η κυβέρνηση υπόσχεται λύσεις σε προβλήματα που δημιούργησε η ίδια»

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος πήρε τον λόγο αμέσως μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο βήμα της Βουλής.

«Αναλαμβάνουμε με ευθύνη και τιμή τον ρόλο που μας ανέθεσε ως αξιωματική αντιπολίτευση ο ελληνικός λαός. Θα αγωνιστούμε για να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη όσους μας ψήφισαν, αλλά και όσους δεν πήγαν στην κάλπη να ψηφίσουν» είπε στην εισαγωγή του ο κ. Φάμελος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πραγματικός αντίπαλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και ο πυλώνας μιας δημοκρατικής αντιπολίτευσης» είπε, κάνοντας μία ευχαριστήρια αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα για την παρουσία του στην κεφαλή του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «αυτός αξιοποίησε το «όχι» του ελληνικού λαού για να ανατρέψει την πρόταση που είχαν κάνει οι ταμειακοί θεσμοί. Πετύχαμε να έχει η Ελλάδα καθαρό χρέος, απόθεμα και μικρότερο χρέος. Το κατορθώσαμε και παραδώσαμε, κρατώντας όρθια την χώρα».

«Να μην ξεχνάμε τα 37 δις που υπήρχαν πρώτη φορά στο ταμείο που εμείς τα είχαμε παραλάβει άδεια από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου» σημείωσε ακόμη, σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε χωρίς «δημοσιονομική ελευθερία».

Φάμελος: Το Market pass είναι ομολογία της ακρίβειας

«Ξεκινάμε με σοβαρότητα και με επιχειρήματα την αντιπολίτευσή μας. Για όλους όσοι θέλουν να προκόψουν με αξιοκρατία. Δεν είμαστε από… τζάκια εμείς και δεν κάνουμε πολιτική καριέρα» είπε ακόμη, κάνοντας μία πρώτη επίθεση στη ΝΔ.

«Πότε λύθηκε το πρόβλημα ακρίβειας; Δεν λύθηκε όταν βάζετε market pass. Η κυβέρνηση υπόσχεται λύσεις σε προβλήματα που δεν έλυσε ή δημιούργησε η ίδια. Και το χρέος διογκόθηκε. Το market pass είναι ομολογία της ακρίβειας.» σημείωσε.

«Λόγο στις αποφάσεις πρέπει να έχουν όλοι. Και οι “μη κολλητοί”. Δέκα εκατομμύρια Ελληνες δουλεύανε για επιχειρήσεις ρεύματος και δύο τρεις επιχειρήσεις. Αυτή είναι η αλήθεια».