«Εγώ δεν είπα ότι θα βάλω κάποιον φυλακή, ο Ανδρουλάκης το υπονόησε», λέει ο Τσίπρας (video)

Εξηγήσεις για την πρότασή του περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Mega.

«Εγώ δεν είπα ότι θα βάλω κάποιον φυλακή, ο Ανδρουλάκης το υπονόησε» είπε ο κ. Τσίπρας χαμογελώντας, μιλώντας στο Mega και στη Ράνια Τζίμα και τον Γιάννη Πρετεντέρη.

Πρόσθεσε δε ότι ο ίδιος είπε στη διακαναλική πως στοχεύει σε κυβέρνηση σταθερότητας και μακράς πνοής ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ που φιλοδοξεί να είναι πρώτο κόμμα και στο ΠΑΣΟΚπου εκτιμά ότι θα έρθει τρίτο και θεωρεί εφικτή μια κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. «Έχω προτείνει 11 σημεία, δεν άκουσα τον κ. Ανδρουλάκη να έχει κάποιες ενστάσεις».

Ερωτηθείς τι θα απαντήσει αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πει όχι δεδομένου ότι το ’89 ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ επιχείρησε να βάλει φυλακή τον Ανδρέα Παπανδρέου, απάντησε:

«Δηλαδή θα μου πει το 2023 ο Ανδρουλάκης ότι δεν συνεργαζόμαστε επειδή ο Ανδρέας Παπανδρέου από το 1974 μέχρι το 1993 είχε μια άλλη άποψη;»

Τσίπρας: Αν βγει ο Μητσοτάκης πρώτος, εκείνος θα έχει τον πρώτο λόγο

Αναφερόμενος στο ΚΚΕ είπε ότι χαίρει του σεβασμού των πολιτών δυνάμεων αλλά τόνισε ότι οφείλει να τοποθετηθεί τι ζητά δεδομένου ότι υπάρχει η απλή αναλογική. Για τον Γιάνη Βαρουφάκη είπε ότι αυτοεξαιρέθηκε με την στάση του από την προοδευτική διακυβέρνηση.

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πρώτο κόμμα, τότε η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχουν τον πρώτο λόγο» συμπλήρωσε. Πρόσθεσε δε ότι «εάν είναι για λίγο μπροστά ο Κ. Μητσοτάκης δεν θα διακινδυνεύσει δεύτερες κάλπες, γιατί έχει κόψει τις γέφυρες με όλους τους πολιτικούς του χώρους», εκτιμώντας ότι θα επιχειρήσει να φτιάξει κυβέρνηση με τον Κυριάκο Βελόπουλο και τη Ελληνική Λύση και αν δεν βγαίνουν τα κουκιά, ενδεχομένως αν αναζητήσει και βουλευτές από άλλα κόμματα.

Τσίπρας για δημοσκοπήσεις

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις είπε ότι την Κυριακή είναι οι εκλογές, αλλά στις δημοκρατίες μετράνε και όχι οι μετρήσεις. Όπως πρόσθεσε το κρίσιμο θέμα είναι ποιοι θα πάνε στην κάλπη, αν το 12% των αναποφάσιστων προσέλθει να ψηφίσει και αν οι νέοι, που είναι 450 χιλιάδες πάει στην κάλπη.