Δεν πρόκειται για συκοφαντία, πρόκειται για προβοκάτσια και πλαστογραφία

Δεν πρόκειται απλά για συκοφαντία, αλλά για προβοκάτσια και πλαστογραφία, είπε το απόγευμα του Σαββάτου (21/03) ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης παραχώρησε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ώστε να απαντήσει στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», που καταγγέλλει ότι ο κύριος Κατρούγκαλος έπαιρνε αμοιβή 12% για την επαναπρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και πως αυτό συνέβαινε έως τις 27 Ιανουαρίου, μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Το δημοσίευμα είναι υπόδειγμα κιτρινισμού και μαύρου ψέματος, είπε ακόμα ο κύριος Κατρούγκαλος που αξιώνει από την εφημερίδα να του ζητήσει συγγνώμη και να του καταβάλλει 10.000 ευρώ, τα οποία θα διαθέσει στο ΚΕΘΕΑ. Σε διαφορετική περίπτωση, δήλωσε πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Όσον αφορά το επίμαχο έγγραφο με ημερομηνία 27 Ιανουαρίου, που παρουσιάζεται στο δημοσίευμα, ο κύριος Κατρούγκαλος υποστηρίζει ότι πρόκειται για υπόθεση μισθολογικής διαφοράς με το Δημόσιο και έχει υπογραφεί από συνεργάτη του. Το επίμαχο συμφωνητικό είναι άσχετο με την επιστροφή διαθέσιμων και απολυμένων και έχει να κάνει με μισθολογική διαφορά. Επίσης τόνισε πως το έγγραφο όπως το παρουσίασε η εφημερίδα δεν είναι ολόκληρο, αλλά κομμένο.

Εάν αποδειχθεί ότι έχω υπογράψει έστω και ένα τέτοιο χαρτί που ισχυρίζεται το δημοσίευμα, θα παραιτηθώ, είπε ακόμα ο κύριος Κατρούγκαλος. Αν είχα κάνει το συμφωνητικό, θα έπρεπε όχι μόνο να παραιτηθώ, αλλά να φύγω από τη χώρα ή να αυτοκτονήσω, είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.