Αύριο ο Τσίπρας παρουσιάζει από το Λαύριο το πρόγραμμα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ - Περιοδείες σε όλη τη χώρα

Με περιοδείες σε ολόκληρη την Ελλάδα και τηλεοπτικές εμφανίσεις συνεχίζει ο Αλέξης Τσίπρας την προεκλογική του εκστρατεία δίνοντας έμφαση σε οικονομία και ακρίβεια καθώς επίσης στα θέματα διαφθοράς και δημοκρατίας.

Στην Κουμουνδούρου είναι πυρετώδεις οι προετοιμασίες ενώ το επιτελείο του βρίσκεται με το μετεωρολογικό δελτίο στα χέρια και αλλάζει διαρκώς το πρόγραμμα του, ανάλογα την πρόγνωση για τις βροχές.

Σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει στις Σέρρες όπου θα είναι και υποψήφιος, με τον συμβολισμό όπως δήλωσε και ο ίδιος να είναι προφανής, «ότι η πολιτική δεν είναι μια υπόθεση οικογενειών, γόνων, τζακιών» ενώ σημείωσε πως δεν έχει προσωπικό χαρακτήρα αυτό, «έχει την απόφαση μου όμως να μην αφήσω να ξεχαστεί αυτό το έγκλημα» αναφερόμενος στην πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών.

Μάλιστα στην ομιλία του θα θέσει σειρά ερωτημάτων στον πρωθυπουργό όπως «που τον κρατάει ο κ. Καραμανλής, ποια ειναι η αιτία που έχει υποψήφιο τον υπουργό που παραιτήθηκε, ποιος είναι ο υπεύθυνος του διορισμού αυτού του ανθρώπου (σ.σ. του σταθμάρχη) που ήταν ανεκπαίδευτους; Ποιανού ρουσφέτι ήταν; Ποιος έχει την ευθύνη της απαξίωσης του σιδηροδρομικού δικτύου 4 χρόνια τώρα; Ποιος θα απολογηθεί, ποιος θα δώσει εξηγήσεις γι’ αυτή τη μεγάλη τραγωδία;».

Τα Τέμπη συνεχίζουν να είναι ένα από τα θέματα που η Κουμουνδούρου «θυμίζει» με κάθε ευκαιρία. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά που έγινε και χθες από την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου, ότι «η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης, επί 4 χρόνια έστελναν τους υπουργούς τους να κάνουν μηνύσεις για να βγουν παράνομες οι απεργίες των εργαζομένων, όπως στον σιδηρόδρομο, που προειδοποιούσαν πριν την τραγωδία στα Τέμπη αλλά τους απαξίωναν και τους συκοφαντούσαν» στην απάντηση που έδωσε στα πυρά του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή των Πρωτομαγιά.

Ο Τσίπρας παρουσιάζει στο Λαύριο την πρόταση διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ

Αύριο ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει σε μεγάλη εκδήλωση στο Λαύριο τη «συμφωνία για την αλλαγή», που θα αφορά την πρόταση του με βάση το πρόγραμμα του κόμματος για την προοδευτική διακυβέρνηση, ενώ ιδιαίτερο βάρος θα πέσει στις θεσμικές αλλαγές που χρειάζονται να γίνουν με γενναίες παρεμβάσεις σε μια σειρά από τομείς για την αποκατάσταση του κράτους δικαίου όπως λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Επόμενοι σταθμοί της προεκλογικής εκστρατείας θα είναι «καιρού επιτρέποντος» μέσα στις δυο εβδομάδες που ακολουθούν η Άρτα, η Πρέβεζα, η Κοζάνη, τα Γρεβενά και η Λαμία, ενώ την τελευταία εβδομάδα θα ακολουθήσουν οι μεγάλες πόλεις με συγκεντρώσεις σε Γιάννενα, Πάτρα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη και Αθήνα.