Μητσοτάκης: Πρέπει να αποτρέψουμε ένα σενάριο «πολιτικής τερατογένεσης»

“Προσερχόμαστε σε αυτή την προεκλογική περίοδο με την αυτοπεποίθηση ενός κόμματος το οποίο τίμησε τη συμφωνία αλήθειας την οποία υπογράψαμε με τις Ελληνίδες και τους Έλληνες τον Ιούλιο του 2019”, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Μεγαλόπολη, την οποία επισκέφθηκε στο πλαίσιο περιοδείας στην Αρκαδία.

Αναφερόμενος στη οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι “η χώρα μας από το 2023 και μετά θα πρέπει, με βάση τους ευρωπαϊκούς κανόνες, να μπορεί να παράγει και πάλι πρωτογενή πλεονάσματα” και διαβεβαίωσε ότι “επειδή ακριβώς έχουμε πολύ υψηλή ανάπτυξη, αυτά τα πρωτογενή πλεονάσματα δεν είναι απλά εφικτά, αλλά μπορούν να συνδυαστούν και με περαιτέρω περικοπές φόρων και με περικοπές στις εργοδοτικές εισφορές, πράγμα το οποίο θα υλοποιήσουμε στη δεύτερη τετραετία μας”.

Μεταξύ άλλων δεσμεύθηκε ότι “το τέλος επιτηδεύματος θα σβήσει εντός της επόμενης τετραετίας, καθώς θα βελτιώνεται και η φορολογική συμμόρφωση όλων όσοι καλούνται σήμερα να πληρώσουν ένα φόρο ο οποίος επειδή είναι οριζόντιος είναι και άδικος”.

Μιλώντας για την σημασία των εκλογών της 21ης Μαΐου επισήμανε ότι “αυτό το οποίο χρειάζεται πρώτα και πάνω απ΄ όλα, είναι σταθερή κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή εντολή”. “Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μπλέξουμε σε περιπέτειες αστάθειας, σε κυβερνήσεις «συνεργασίας», που θα είναι αποτέλεσμα συμβιβασμών και συνεννοήσεων που θα γίνονται σε κάποια σκοτεινά δωμάτια. Δεν εξυπηρετεί αυτό σήμερα το εθνικό συμφέρον”, ανέφερε και ανέδειξε δύο λόγους που δικαιολογούν την κρισιμότητα της κάλπης της 21ης Μαΐου:

“Ο πρώτος είναι γιατί στην πρώτη κάλπη πρέπει να στείλουμε το ισχυρό μήνυμα ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα την επόμενη μέρα. Ισχυρή Νέα Δημοκρατία λοιπόν, ποιον θέλετε στην Κυβέρνηση, ποιον θέλετε για Πρωθυπουργό”, ανέφερε κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

“Ο δεύτερος λόγος είναι γιατί πρέπει να αποτρέψουμε ένα σενάριο «πολιτικής τερατογένεσης», το οποίο πιστεύω ότι προκαλεί ανατριχίλα σε πάρα πολλούς Έλληνες πολίτες”.

“Για σκεφτείτε ένα σενάριο συγκυβέρνησης Τσίπρα – Ανδρουλάκη – Βαρουφάκη. Τον Βαρουφάκη να επιστρέφει ως υπουργός Οικονομικών, τον Τσίπρα ως πρωθυπουργό, δεν ξέρω ποια άλλα στελέχη, τον Πολάκη ως υπουργό Υγείας. Δεν ξέρω τι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε. Όμως, το σενάριο αυτό, το οποίο αποκαλούμε «η κυβέρνηση των ηττημένων», μαθηματικά είναι ένα πιθανό σενάριο”, συμπλήρωσε.

Επανέλαβε μάλιστα πως όταν λέει ο κ. Τσίπρας «εγώ δεν πρόκειται να κάνω κυβέρνηση των ηττημένων», ο ίδιος δεν πιστεύει ούτε μία λέξη και δήλωσε για μία ακόμη φορά πως “εάν τα κουκιά βγαίνουν, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα διστάσει να το κάνει.”

Υπογράμμισε τέλος ότι τις τέσσερις εβδομάδες μέχρι τις εκλογές, “θα δώσουμε τον αγώνα με ευπρέπεια”.

“Εμείς δεν θα γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ σε καμία περίπτωση ως προς την ποιότητα του δημοσίου λόγου, ως προς τη χυδαιότητα και ως προς την τοξικότητα. Διότι βλέπετε, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας, ότι αυτοί οι οποίοι έσκαβαν το λάκκο της τοξικότητας και βάφτιζαν μία ολόκληρη παράταξη -τα θυμάστε αυτά τα hashtag στο διαδίκτυο, #ΝΔβιαστές, #παιδεραστές και όλες αυτές τις απίστευτες αθλιότητες τις οποίες ακούγαμε. Βλέπετε, τώρα, πώς η ζωή τα φέρνει έτσι και όλες αυτές οι αθλιότητες γυρνoύν μπούμερανγκ”.

“Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε τα ίδια. Και θα απαγορεύσω σε οποιοδήποτε στέλεχός μας να χρησιμοποιήσει πολιτικό λόγο αυτής της «ποιότητας». Εμείς έχουμε έργο το οποίο μπορούμε να υπερασπιστούμε. Έχουμε πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία το οποίο θα παρουσιάσουμε αναλυτικά την επόμενη εβδομάδα”, κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.