Τσίπρας: Ξαναβάλαμε τη διαδικασία στις ράγες

«Σήμερα ξαναβάλαμε τη διαδικασία στις ράγες γιατί με ευθύνη κάποιων είχε εκτροχιαστεί» τόνισε ο Πρωθυπουργός σε σύντομη δήλωσή του μετά το πέρας της επταμερούς συνάντησης στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για το ελληνικό ζήτημα.  Όπως είπε, όλες οι πλευρές όχι μόνο επαναβεβαίωσαν τη διάθεσή τους να αντιμετωπιστούν οι όποιες δυσκολίες αλλά και την κοινή τους ανάγνωση στις αποφάσεις της 20ης Φλεβάρη.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα δεν έχει υποχρέωση να υλοποιήσει υφεσιακά μέτρα όπως την 5η αξιολόγηση και το mail Χαρδούβελη, αλλά δεσμεύτηκε να καταθέσει τις δικές της διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Σημείωσε ότι όλοι δεσμεύτηκαν να εργαστούν για να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό η χρηματοδοτική ικανότητα της ελληνικής οικονομίας.

Προσέθεσε, επίσης, ότι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να ενεργοποιήσει άμεσα ευρωπαϊκά προγράμματα που θα εκταμιεύσουν σημαντικό ποσό για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα και ότι το ποσό των προγραμμάτων αυτών θα ανακοινωθεί μετά το τέλος της Συνόδου την Παρασκευή.