Συναντήθηκε με την Καναδή ΥΠΕΞ ο Νίκος Δένδιας - Συζήτησαν για εμβάθυνση σχέσεων και ενίσχυση συνεργασίας

Στον Καναδά και την Οττάβα βρίσκεται ο Νίκος Δένδιας που είχε συνάντηση με την Μέλανι Ζολί.

Ο Ελληνας ΥΠΕΞ και η Καναδή ομόλογός του, είχαν μία συνάντηση κατά την οποία όπως τόνισε ο κ. Δένδιας, επιβεβαιώθηκαν «οι εξαιρετικές διμερείς σχέσεις στη βάση κοινών αξιών, της αμοιβαίας προσήλωσης στο ΔΔ & της ελληνικής ομογένειας ως συνδετικού κρίκου μεταξύ των δύο χωρών».

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, κατά την διάρκεια των συνομιλιών με την Καναδή υπουργό, έγινε «παραγωγική συζήτηση» για:

  • Την εμβάθυνση πολιτικών & οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών
  • Την ενίσχυση συνεργασίας εντός Διεθνών Οργανισμών, ΝΑΤΟ
  • Τις διεθνείς & περιφερειακές εξελίξεις (ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, Ανατολική Μεσόγειος, Μέση Ανατολή)
  • Και θέματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος, προστασία περιβάλλοντος και δικαιώματα γυναικών

Ο κ. Δένδιας κατά την επίσκεψή του στην χώρα της Βόρειας Αμερικής, θα μεταβεί στο Μόντρεαλ όπου μαζί με την Καναδή ομόλογό του θα παρακαθήσουν σε γεύμα που θα παραθέσουν προς τιμήν τους ομογενειακές οργανώσεις του Καναδά.

Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας, συνοδευόμενος από την υπουργό Εξωτερικών του Καναδά, θα επισκεφθεί το Κέντρο Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ και το ελληνικό σχολείο «Σωκράτης – Δημοσθένης». Στις 14:45 (τοπική ώρα), οι δύο υπουργοί θα προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο.

Τέλος, ο κ. Δένδιας θα επισκεφθεί μαζί με την κ. Τζολί τον ελληνοορθόδοξο καθεδρικό ναό Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, ενώ θα έχει και συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Καναδά, Σωτήριο.