Γραμματέας στο Υπ. Δικαιοσύνης ο Δ. Παπαγγελόπουλος

Προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι ο νέος 4os Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας.
Ο πρώην εισαγγελικός λειτουργός συναντήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό όπου οριστικοποιήθηκε η τοποθέτησή του στη νέα Γραμματεία του υπουργείου, που φαίνεται ότι θα έχει ως αντικείμενο τις υποθέσεις Διαφάνειας.
Ο κ.Παπαγγελόπουλος έχει διατελέσει στέλεχος της ΕΥΠ, όταν στη διακυβέρνηση της χώρας ήταν Πρωθυπουργός ο Κώστας Καραμανλής,και προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, όπου είχε εκλεγεί με συντριπτική πλειοψηφία.
Βιογραφικό: 
Υπηρέτησε στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Κορίνθου και Αθήνας και στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.  Διατέλεσε Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης και Εκτελέσεως Ποινών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ υπηρέτησε στο Προανακριτικό Τμήμα της Εισαγγελίας με αντικείμενο τη διερεύνηση σοβαρών υποθέσεων ευρύτερου ενδιαφέροντος.Το 2003 εξελέγη προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, θέση στην οποία παρέμεινε έως και το 2006 όταν με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, ορίστηκε εποπτεύων εισαγγελέας στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και πρόεδρος του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών (εποπτεύων εισαγγελέας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας -ΔΑΕΕΒ – Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας).Τον Ιούλιο του 2009 ανέλαβε Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, θέση στην οποία έμεινε έως και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.
Το όνομα του 60χρονου εισαγγελέα έχει συνδεθεί με τη διερεύνηση μεγάλων υποθέσεων.