Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πρωινό στη «Μεγάλη Βρεταννία» για Παύλο, Νικόλαο και τις συζύγους τους

Στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» παραμένουν τα μέλη της οικογένειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου τα οποία χθες, Δευτέρα (16/1), τον αποχαιρέτησαν στη Μητρόπολη για την εξόδιο ακολουθία και στη συνέχεια στο Τατόι όπου ετάφη δίπλα στους γονείς του.

Ο πρωτότοκος γιος του Κωνσταντίνου, Παύλος, η σύζυγός του, Μαρί Σαντάλ, ο αδελφός του, Νίκολαος, η σύζυγός του, Τατιάνα Μπλάτνικ αφού αποχαιρέτησαν τα περισσότερα από τα μέλη των βασιλικών οικογενειών που παραβρέθηκαν στο «αντίο» στον τέως βασιλιά, στη συνέχεια πήραν πρωινό στο ξενοδοχείο που βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος.

vasiliki_oikogeneia_xr

Λίγη ώρα αργότερα, δε, η Τατιάνα Μπλάτνικ αποχαιρέτησε τη μητέρα της που αναχώρησε από το ίδιο ξενοδοχείο

mplatnik__2_

Οι περισσότεροι από τους γαλαζοαίματους αναχώρησαν το βράδυ της Δευτέρας μετά το δείπνο που παρέθεσε η τέως βασιλική οικογένεια σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης (17/1)  αναχώρησε από τη χώρα μας η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας και ο διάδοχος του θρόνου Φρειδερίκος, ο βασιλιάς της Σουηδίας, Κάρολος Γουσταύος ΙΣΤ΄, ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος και ο διάδοχος της Νορβηγίας, πρίγκιπας Χάακον.

margarets
H βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας
anaxwrisi_vasilia_souidias___3_
Ο βασιλιάς της Σουηδίας, Κάρολος Γουσταύος ΙΣΤ
Aναχώρηση βασιλιά Σουηδίας

Χθες Δευτέρα αμέσως μετά το γεύμα της οικογένειας έφυγαν ο Βασιλιάς της Ισπανίας, Φελίπε, με τη σύζυγο του, Λετίθια, η βασιλική πριγκίπισσα Άννα της Βρετανίας, ο βασιλιάς της Ολλανδίας, Γουλιέλμος – Αλέξανδρος, με τη βασίλισσα Μάξιμα, και ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό.

Τα μέτρα ασφαλείας τα τελευταία 24ωρα στην Αθήνα είναι δρακόντεια.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τα μέτρα ασφαλείας παραμένει σε ισχύ μέχρι το μεσημέρι, όταν και αναμένεται να ολοκληρωθούν οι αναχωρήσεις των εκπροσώπων των βασιλικών οικογενειών.