Qatargate: Νέα συμπληρωματική κατάθεση από την Εύα Καϊλή - Κλήθηκε και ο πατέρας της

Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε σήμερα (11/1) ενώπιον των βελγικών ανακριτικών Αρχών η Εύα Καϊλή.

Παράλληλα, ενώπιον του ανακριτή βρέθηκαν σήμερα ο πατέρας της Εύας Καϊλή και η σύζυγός του, όπως λένε οι πληροφορίες, για να δώσουν συμπληρωματικά στοιχεία για την ημέρα όπου ο Αλέξανδρος Καϊλής συνελήφθη με μία βαλίτσα που περιείχε μισό εκατομμύριο ευρώ.

Η κατάθεση της Έυας Καϊλή κράτησε δυο με τρεις ώρες, απαντώντας στις ερωτήσεις που της έθεσαν, και προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο της συγκεκριμένης κατάθεσης.

Η ακρόαση που θα κρίνει την προσωρινή της κράτηση ή όχι θα πραγματοποιηθεί στις 19 ή στις 20 Ιανουαρίου.

Ο συνήγορός της εξακολουθεί να υποστηρίζει πως δεν γνώριζε τις παράνομες δραστηριότητες του συζύγου της. «Δεν είχε συνείδηση ότι κάτι παράνομο υπήρχε στο σπίτι της, αλλιώς δεν θα έπαιρνε την αστυνομία. Δεν κατέστει όμως δυνατό γιατί δεν μιλάγανε εγγλέζικα στην αστυνομία», αναφέρει ο δικηγόρος της κ. Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Παράλληλα, οι αποκαλύψεις για την υπόθεση συνεχίζονται βάζοντας για τα καλά στο κάδρο πλέον και την ευρωβουλευτή Μαρί Αρενά.

Το Politico με σημερινό του δημοσίευμα αποκαλύπτει τις δωρεάν πτήσεις, τη μυστική συμφωνία και την «καταιγίδα» διαφθοράς στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το άρθρο ξεκινά με την αποκάλυψη ότι η Μαρί Αρενά, η πρόεδρος της ταξίδεψε στο Κατάρ αλλά δεν ενημέρωσε τις ευρωπαϊκές Αρχές ότι το ταξίδι και η διαμονή ήταν πληρωμένα από την κυβέρνηση του Κατάρ.

H Μαρί Αρενά δήλωσε σήμερα ότι αποφάσισε να αποχωρήσει οριστικά από την προεδρία της επιτροπής, ενώ είχε ήδη αποσυρθεί από τα καθήκοντά της στις αρχές Δεκεμβρίου, μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο διαφθοράς.