Προφυλακιστέα η Εύα Καϊλή για το Qatargate - Απορρίφθηκε το αίτημα να αφεθεί ελεύθερη με βραχιολάκι

Την προφυλάκιση της Εύας Καϊλή κατά ένα μήνα αποφάσισε το συμβούλιο δικαστών στο Βέλγιο.

Υπενθυμίζεται ότι η απολογία της Εύας Καϊλή σήμερα το πρωί ενώπιον του Προδικαστικού Συμβουλίου διήρκησε περίπου 1,5 ώρα.

Ο ελληνικής καταγωγής δικηγόρος της, Αντρέ Ριζόπουλος, ζήτησε η κ. Καϊλή να αφεθεί ελεύθερη με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, προσθέτοντας ότι η ίδια συνεργάζεται ενεργά στις έρευνες των δικαστικών Αρχών και απορρίπτει κάθε κατηγορία για διαφθορά σε ό,τι την αφορά.

Από την πλευρά του, ο έτερος δικηγόρος της κ. Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δήλωσε ότι η πελάτισσά του είναι αθώα.

Ο κ. Δημητρακόπουλος μιλώντας νωρίτερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης από τις βελγικές Αρχές, υπογράμμισε ότι η Εύα Καϊλή ζήτησε να αποφυλακιστεί με βραχιολάκι και πρότεινε να της αφήσουν μόνο ένα τηλέφωνο, το οποίο δέχτηκε να παρακολουθείται από τις αρμόδιες Αρχές και να έχει επαφή μόνο με το παιδί της.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, ο εισαγγελέας είπε ότι το παιδί δεν συνιστά λόγο αποφυλάκισης. Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε πως ο εισαγγελέας φοβάται το ενδεχόμενο η Εύα Καϊλή να διαφύγει από τη χώρα.

Ο Βέλγος εισαγγελέας έθεσε, επίσης και ζήτημα «απαγωγής της από τις μυστικές δυνάμεις του Κατάρ, που θα στείλουν κατασκόπους, για να την πάνε στο Κατάρ», όταν οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή (σ.σ. οι κ.κ. Δημητρακόπουλος και Ριζόπουλος) πρότειναν αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους στο σπίτι και με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.