Πέτσας: «Μεγάλος ο πολιτικός αντίκτυπος της υπόθεσης Καϊλή - Υποκριτική η στάση Ανδρουλάκη»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας τοποθετήθηκε σχετικά με την υπόθεση της Εύας Καϊλή.

«Περιμένουμε τις ανακοινώσεις, θα δούμε τις πτυχές και τα στοιχεία που έχουν οι βελγικές αρχές. Από εκεί και πέρα, υπάρχει ένας πολιτικός αντίκτυπος μεγάλος», δήλωσε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» ο Στέλιος Πέτσας.

Ερωτηθείς εάν θα ήθελε να μάθει ποιος παρακολουθούσε την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ο κ. Πέτσας απάντησε: «Δεν θέλω να μπαίνω στη δουλειά των υπηρεσιών εκείνων που είναι επιφορτισμένες με την εθνική ή ευρωπαϊκή ασφάλεια. Γι’ αυτό υπάρχουν, για να προστατεύουν τη Δημοκρατία μας. Δεν μπορούμε να συζητάμε σήμερα για τη διάθεση, παρέμβαση κάποιων κρατών και να μην έχουμε εξοπλίσει τις δικές μας υπηρεσίες με τα εργαλεία εκείνα ώστε να κάνουν τη δουλειά τους. Είναι άλλο τα θεσμικά αντίβαρα τα οποία εμείς ενισχύουμε».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Επίσης, φαίνεται η υποκρισία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και του κ. Ανδρουλάκη για όλη αυτήν την υπόθεση. Όταν έχουμε μία άμεση διαγραφή ενός μέλους που φέρεται να εμπλέκεται σε ένα τέτοιο ζήτημα… μετά θα λέμε γιατί υπάρχει ένα πλαίσιο από μία εθνική υπηρεσία πληροφοριών κάνει τη δουλειά της; Δεν βλέπετε την αντίφαση ανάμεσα σε αυτά που κατήγγειλε τόσο καιρό ο κ. Ανδρουλάκης και στη διαγραφή της κ. Καϊλή;».

Για το μπόνους παραγωγικότητας στο δημόσιο, ο κ. Πέτσας επισήμανε «δεν είναι κάτι που πρέπει να σας εκπλήσσει. Έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι θέλουμε να συνδέσουμε μεσοπρόθεσμα την απόδοση στο ελληνικό δημόσιο με συγκεκριμένους δείκτες επίτευξης στόχων».

Αναφερόμενος στην προκλητικότητα του Ερντογάν, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σημείωσε πως «όσο εμείς σαν Έλληνες παραμένουμε ενωμένοι και είμαστε μία γροθιά, αυτές οι απειλές πέφτουν στο κενό.

Πράγματι, χαίρομαι που όχι μόνο η κυβέρνηση αλλά και η αντιπολίτευση και κάθε Έλληνας καταλαβαίνει ότι έχουμε ένα τρίπτυχο που μας καθιστά ισχυρούς: το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος μας, τους Συμμάχους στο πλευρό μας και την αποτρεπτική δύναμη να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Και έτσι θα συνεχίσουμε».