Η σφαίρα παρέμεινε στο κρανίο, λέει ο Γρηγόρης Λέων για τον 16χρονο Ρομά

Απαντήσεις στα ερωτήματα γύρω από το σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό, κατά τη διάρκεια καταδίωξης, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης δίνει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Ο κ. Λέων κοινοποίησε σήμερα το πρωί στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ανακοινώσεις από την ιατροδικαστική εξέταση.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Σύμφωνα με ότι ανακοινώθηκε από την ιατροδικαστική εξέταση στο 16χρονο, αυτός έφερε τυφλό τραύμα στο ινιακό οστό. Δηλαδή βλήθηκε χαμηλά στο κεφάλι και η σφαίρα παρέμεινε στο κρανίο».

Υπενθυμίζεται ότι ο 16χρονος παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, μετά από πυρά που δέχθηκε από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη.

Έπειτα από εισαγγελική εντολή, διεξάγονται δύο προκαταρκτικές έρευνες, αφενός για δηλώσεις που είδαν τα τελευταία 24ωρα το φως της δημοσιότητας από μέλη της κοινότητας Ρομά, με τις οποίες απειλούν ή καλούν σε αντίποινα και πράξεις αντεκδίκησης και αφετέρου για «διαρροή» υλικού, το οποίο περιλαμβάνεται στη δικογραφία τής υπόθεσης.