Συναντήσεις με τους ΥΠΕΞ Αλβανίας και Ιταλίας θα έχει σήμερα ο Νίκος Δένδιας

Μπαράζ συναντήσεων θα πραγματοποιήσει σήμερα (2/12) ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. 

Συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, Όλτα Χάκα αλλά και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας Αντόνιο Ταγιάνι θα έχει σήμερα ο κ. Δένδιας.

Οι διευρυμένες συνομιλίες με την Αλβανίδα ομόλογό του θα λάβουν χώρα το πρωί, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί και κατ’ ιδίαν συνάντηση μεταξύ των δύο υπουργών.

Οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στην πορεία των ελληνο-αλβανικών σχέσεων σε όλους τους τομείς, καθώς και σε θέματα ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων στην Ουκρανία μετά από τη ρωσική εισβολή, της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο και της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων.

Στις 16:45, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση Δένδια-Ταγιάνι.

Οι συνομιλίες αναμένεται να καλύψουν κυρίως τη διμερή συνεργασία σε ευρύ φάσμα τομέων, το μεταναστευτικό/προσφυγικό, την ενεργειακή ασφάλεια και τις περιφερειακές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, καθώς και της κατάστασης σε Ανατολική Μεσόγειο και Λιβύη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.