Οικονόμου: «Οι εκλογές θα γίνουν κοντά στο τέλος της τετραετίας»

Για το χρόνο των εκλογών, τις «διπλές» κάλπες και την επόμενη ημέρα της αναμέτρησης, μίλησε σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ΕΡΤ.

Ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν «όσο πιο κοντά στο τέλος της τετραετίας. Δεν θα μας κατηγορήσει κανείς, αν διεξαχθούν 2-3 μήνες πριν», είπε . Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε επίσης τη σημασία και των δυο εκλογικών αναμετρήσεων που θα υπάρξουν, αν με την πρώτη δεν σχηματιστεί κυβέρνηση. «Είναι το ίδιο κρίσιμες, το ίδιο αποφασιστικές και οι δυο εκλογικές αναμετρήσεις», υπογράμμισε.

Όσον αφορά την «επόμενη μέρα» των εκλογών και για το σχηματισμό κυβέρνησης, ο κ. Οικονόμου, τόνισε ότι «τις απαντήσεις τις δίνει ο λαός, χρειάζεται μια κυβέρνηση, συμπαγή αποτελεσματική, με κατανόηση της παγκόσμιας κατάστασης, όπως διαθέτει σήμερα».

Αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στη γειτονική Αλβανία, ανέφερε ότι εκτός από συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία, θα επισκεφθεί και χωριά όπου ζει η ελληνική μειονότητα.

Σχετικά με το θέμα των παρακολουθήσεων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι ο πρωθυπουργός την ερχόμενη βδομάδα, θα μιλήσει στη Βουλή, όπου θα δώσει μια συνολική απάντηση «για όλο αυτό το θέμα».