Διαφορά 7 μονάδων της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Σε νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε, η ΝΔ φαίνεται να προηγείται με 7 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, διεξήχθη σε δείγμα 1.205 ενήλικων πολιτών με δικαίωμα ψήφου και αφορά ψηφοφόρους όλων των κομμάτων, στο διάστημα από 19 έως 22 Νοεμβρίου.

Η ΝΔ διατηρεί τη διαφορά του 7% από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία αγγίζει ένα ποσοστό της τάξης του 33%, έναντι 26% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων δείχνει να έχει -τουλάχιστον δημοσκοπικά- παγιωθεί στο συγκεκριμένο ποσοστό, ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 11,5%, δείχνοντας ότι θα διαδραματίσει τον καθοριστικό ρόλο στις εκλογές, τουλάχιστον τις πρώτες.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Όσον αφορά τη σύγκριση για το ποιος είναι πιο κατάλληλος για πρωθυπουργός ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, ως βασικούς διεκδικητές της εξουσίας στις επερχόμενες εκλογές, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συγκεντρώνει ποσοστό 39% για καταλληλότερος πρωθυπουργός, έναντι 28% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί η απάντηση «κανένας από τους δύο», η οποία συγκεντρώνει πσοοστό 29%, ήτοι μία ποσοστιαία μονάδα πάνω από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπέρ μίας αυτοδύναμης κυβέρνησης οι προτιμήσεις

Την προτίμησή τους σε μία αυτοδύναμη κυβέρνηση, μετά τη διεξαγωγή των εκλογών, εξέφρασαν οι πολίτες.