Nα διανέμει ο στρατός συγγράμματα για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Πρόταση για έκδοση και διανομή συγγραμμάτων από επιτελεία του στρατού με θέμα τις γερμανικές αποζημιώσεις προς την Ελλάδα έκανε η Σταυρούλα Ξουλίδου. Η Βουλευτής των ΑΝΕΛ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, εξήγησε πως «o στρατός έχει ειδικά επιτελεία που βγάζουν διάφορα βιβλία για ενημέρωση των αξιωματικών. Υπάρχουν, λοιπόν, κάποια συγγράμματα που έχουν βγάλει για τη Μακεδονία, για τις γερμανικές αποζημιώσεις, για το κατοχικό δάνειο. Αυτά λοιπόν που θα διανεμηθούν δωρεάν δεν θα κάνουν κακό, καλό θα κάνουν».

Η κ. Ξουλίδου, τόνισε παράλληλα την ανάγκη να περιληφθεί στην ύλη της ιστορίας που διδάσκεται στα σχολεία η καταστροφή που έκανε η Γερμανία στη χώρα μας.

Στο πάνελ βρισκόταν και ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας, ο οποίος τόνισε:«Έχουμε γυρίσει στην εποχή της χούντας και δεν το έχουμε καταλάβει; Είναι δυνατόν το τι θα μοιραστεί στα σχολεία να το αποφασίσει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας;». Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στη σύσκεψη της Δευτέρας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Κώστα Ήσυχου για τις γερμανικές οφειλές, λέγοντας: «Για τις γερμανικές οφειλές η σύσκεψη δεν γίνεται στο υπουργείο Εξωτερικών, γίνεται στο ΥΕΘΑ. Επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου είναι αυτό: Εξετάστηκε, μεταξύ άλλων, η έκδοση και διανομή στα σχολεία ειδικού εντύπου σχετικά με αυτό. Άρα, το τι μοιραστεί στα σχολεία το αποφασίζει ο στρατός σε σχέση με αυτό.  Δεύτερον, εξετάστηκαν οι δυνατότητες για την πραγματοποίηση διεθνούς διάσκεψης για τις γερμανικές οφειλές. Όχι το υπουργείο Εξωτερικών. Ο στρατός. Έχουμε γυρίσει στην εποχή της χούντας και δεν το έχουμε καταλάβει; Είναι δυνατόν το τι θα μοιραστεί στα σχολεία να το αποφασίσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας;» διερωτήθηκε.

Αντίδραση υπήρξε και από το ΠΑΣΟΚ, με τη Βουλευτή Εύη Χριστοφιλοπούλου να γράφει στο twitter: «Μετά τη χούντα αγωνιστήκαμε να καταργηθεί η ειδική ηθική διαπαιδαγώγηση στο στρατό! Θα την ξαναφέρουν τώρα στα σχολεία;».