Το «αντίο» της Λίνας Μενδώνη στον Κώστα Καζάκο - «Αφήνει πίσω του μια μεγάλη παρακαταθήκη»

«Υπήρξε σπουδαίος ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος, απόλυτα αφοσιωμένος στη θεατρική τέχνη. Από την αρχή της σταδιοδρομίας του, τη δεκαετία του ’50, ξεχώρισε με τη χαρακτηριστική του αυστηρή και δυναμική προσωπικότητα και την άνεση του πρωταγωνιστή. Στοιχεία που έκαναν τον Κάρολο Κουν να τον επιλέξει και να του δώσει στέρεες βάσεις, δίνοντάς του σημαντικούς ρόλους σε σπουδαίες παραστάσεις του Θέατρου Τέχνης. Συνέχισε την πορεία του σε μεγάλους θιάσους, ερμηνεύοντας σπουδαίους ρόλους με εμβληματικό χαρακτήρα», αναφέρει σε δήλωσή της για την απώλεια του Κώστα Καζάκου, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη,

«Θα τον θυμόμαστε στον ”Θάνατο του εμποράκου”, την ”Όπερα της πεντάρας”, την ”Αντιγόνη”, τον ”Βασιλιά Ληρ”, τον ”Προμηθέα Δεσμώτη”, το ”Περιμένοντας τον Γκοντό”. Μαζί με την Τζένη Καρέζη υπήρξαν από τα κορυφαία ζευγάρια του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου, πρωταγωνιστώντας σε μερικές από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες και σε παραστάσεις που έχουν μείνει στην ιστορία της ελληνικής θεατρικής σκηνής, όπως το ”Μεγάλο μας Τσίρκο”, του Ιάκωβου Καμπανέλλη, το ”Ποιος Φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ”, το ”Διαμάντια και Μπλουζ”», σημειώνει η υπουργός Πολιτισμού.

«Με τη θεατρική του κληρονομιά, αλλά και με την έντονη και διαρκή πολιτική δράση του, ως μέλος του Κοινοβουλίου και ως ενεργός πολίτης, ο Κώστας Καζάκος αφήνει πίσω του μια μεγάλη παρακαταθήκη. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του», καταλήγει η υπουργός Πολιτισμού.

Γιατρομανωλάκης: Aποχαιρετούμε έναν από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης τονίζει πως «αποχαιρετούμε έναν από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς, που με τη παρουσία του σφράγισε το ελληνικό θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση».

«Πολυβραβευμένος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και με πλήθος άλλων διακρίσεων, και πάντοτε ενεργός στα θεατρικά δρώμενα τόσο ως θιασάρχης όσο και μέσα από το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και την Πανελλήνια Ένωση Ελεύθερου Θεάτρου», συμπληρώνει ο κ. Γιατρομανωλάκης.

«Αποχαιρετούμε επίσης έναν αγωνιστή της δημοκρατίας, που τίμησε τα έδρανα του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του», καταλήγει ο υφυπουργός Πολιτισμού.