Δένδιας: "Τουρκικά νταηλίκια και απειλές δεν μας φοβίζουν" - "Δεν θα πέσουμε στη παγίδα"

Όπως επεσήμανε ο υπουργός, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πέσει στην παγίδα των φραστικών οξύνσεων ούτε να μετατρέψει οποιοδήποτε θέμα Διεθνούς Δικαίου σε ανατολίτικο καυγά

«Η τουρκική επιθετικότητα είναι απαράδεκτη, απορρίπτεται αλλά δεν μας φοβίζει» διαμήνυσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και γενικότερα την τουρκική προκλητικότητα.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης για την κύρωση των πρωτοκόλλων ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ο κ. Δένδιας έκανε λόγο για αγοραίες απειλές και νταηλίκια, που δεν φοβίζουν την Ελλάδα.

«Δεν θα υποτιμήσω τα λεγόμενα τις τελευταίες ημέρες από Τούρκους επισήμους. Είναι πέραν του απαραδέκτου η αναφορά σε κατοχή Ελληνικών νησιών» είπε και πρόσθεσε:

«Χρησιμοποίησα και ενώπιων της Γαλλίδας Υπουργού Εξωτερικών την έκφραση «νταηλίκια» για να υπογραμμίσω ακριβώς τα απαράδεκτα, πρωτόγνωρα και πρωτάκουστα που διατυπώνει η γείτονα. Δεν αξίζουν κριτική και απάντηση. Είναι προφανές ότι υπάρχει ομόνοια του πολιτικού συστήματος και της κοινωνίας. Απειλές αγοραίες για το πότε θα έρθει ο καθένας δεν αγγίζουν την Ελληνική κοινωνία».

«Δεν θα πέσουμε στην παγίδα»

Όπως επεσήμανε ο υπουργός, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πέσει στην παγίδα των φραστικών οξύνσεων ούτε να μετατρέψει οποιοδήποτε θέμα Διεθνούς Δικαίου σε ανατολίτικο καυγά.

«Δεν θα μετατρέψουμε ένα θέμα Διεθνούς Δικαίου και νομιμότητας σε ανατολίτικο καυγά. Η Ελλάδα είναι τμήμα της Ευρωπαϊκής πραγματικότητας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μας τραβήξει κάτω στο δικό του επίπεδο και στην δική του τακτική, από όπου και αν προέρχεται, είτε είναι γείτονας είτε από άλλη χώρα» υπογράμμισε.

Αναφορικά με την προσχώρηση στο ΝΑΤΟ της Φινλανδίας και της Σουηδίας, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει να κερδίσει απ’ αυτή, όχι μόνο αμυντικά αλλά και σε ευρύτερα θέματα.