Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τέρας

Στο επόμενο δεκαήμερο θα κατατεθεί το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που θα προβλέπει αυστηριοποίηση του πλαισίου στο ποδόσφαιρο και την εφαρμογή από το επόμενο πρωτάθλημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ενώ στην περίπτωση που δεν θα έχει τοποθετηθεί το σύστημα σε όλα τα γήπεδα τότε οι αγώνες δεν θα διεξάγονται.

Σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής τόνισε ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τέρας που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια, το αντιμετωπίζουμε βήμα-βήμα κι όχι με σπασμωδικές κινήσεις» ενώ αναφερόμενος για τα χθεσινά (11/03) γεγονότα που διαδραματίστηκαν μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα ΑΕΚ- Ολυμπιακού  υποστήριξε ότι ” εφαρμόστηκαν με αυστηρότητα τα μέτρα που είχαν συμφωνηθεί. Ο διαιτητής με το που διαπιστώνει είσοδο φιλάθλων, διακόπτει οριστικά τον αγώνα».

Ο κ. Κοντονής σημείωσε ότι «αν εφαρμόσουμε απαρέγκλιτα τα μέτρα με αυστηρότητα, χωρίς να λάβουμε υπ’ όψιν κανένα πολιτικό κόστος, το φαινόμενο αυτό θα είναι υπό έλεγχο σε βάθος χρόνου» ενώ σε τοποθέτηση του για τους συνδέσμους υπογράμμισε ότι “είτε θα μετατραπούν σε λέσχες που θα λειτουργούν με ευθύνη των ΠΑΕ ή αν δεν θέλουν οι ΠΑΕ, δεν θα έχουν καμία σχέση και καμία επαφή. Θα παραμείνουν αστικά σωματεία και χωρίς σχέση με τις ΠΑΕ. Αν υπάρξουν κρυφές επαφές με ΠΑΕ, οι ποινές θα είναι πολύ αυστηρές, και θα υπάρξει ποινική αντιμετώπιση του φαινομένου“.