Ψηφίστηκε στη Βουλή με 157 «ναι» το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στα ΑΕΙ

Με 157 θετικές ψήφους εγκρίθηκε πριν από λίγο από την Ολομέλεια της Βουλής, επί της αρχής, το νομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας «Νέοι Ορίζοντες για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα».

Συνολικά ψήφισαν 213 βουλευτές, 157 βουλευτές της ΝΔ υπερψήφισαν και 56 καταψήφισαν. Σημειώνεται πως πολλά από τα άρθρα του νομοσχεδίου στήριξε και η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Από τη διαδικασία απείχε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές του οποίου είχαν αποχωρήσει μετά την ομιλία του αρχηγού του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Η υπουργός Παιδείας κλείνοντας τη μαραθώνια συζήτηση ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Το νομοσχέδιο δίνει νέες ακαδημαϊκές δυνατότητες σε φοιτητές με το εσωτερικό Erasmus, τα κοινά πτυχία κ.α. Προωθεί τις ίσες ευκαιρίες για ανέλιξη προς όλους. Παράλληλα, βελτιώνει ουσιαστικά την καθημερινότητα των φοιτητών με προγράμματα μέριμνας φοιτητών με αναπηρίες, ψυχολογικής υποστήριξης κ.α. Δίνει κίνητρα για καινοτομία σε καθηγητές και ερευνητές χωρίς γραφειοκρατικούς περισπασμούς».

«Με τις ρυθμίσεις συνδέουμε τα πανεπιστήμια με την αγορά εργασίας», πρόσθεσε. Τέλος, σχολιάζοντας την απουσία των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: «αποδείχθηκε περίτρανα γιατί έφυγε ο ΣΥΡΙΖΑ. Έφυγε γιατί αν είχε μείνει θα υποχρεωνόταν να ψηφίσει 9 στα 10 άρθρα».