Μητσοτάκης: Θα υπάρξει παρέμβαση στη βενζίνη - Ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του, η οποία θα μεταδοθεί στις 11 μ.μ από την ΕΡΤ, αποσπάσματα της οποίας έπαιξαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε νέες παρεμβάσεις σε ότι αφορά την ακρίβεια με τις υψηλές τιμές των καυσίμων.

Μιλώντας από το Μουσείο της Ακρόπολης στην εκπομπή «Στο κέντρο» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται στα ελληνοτουρκικά, τονίζοντας ότι οι Έλληνες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς, ενώ τονίζει ότι, αναπόφευκτα, κάποια στιγμή θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Νομοτελειακά κάποια στιγμή θα συναντηθούμε, πρέπει να συναντιόμαστε, να συζητάμε, και όπως είπα και στον ίδιο τον πρόεδρο Ερντογάν, πρέπει να μπορούμε να συμφωνούμε ότι διαφωνούμε» αναφέρει χαρακτηριστικά. Επισημαίνει ωστόσο ότι διάλογο με το παράλογο δεν μπορούμε να κάνουμε, τονίζοντας οι αιτιάσεις της Τουρκίας, όπως προκύπτουν από την επιστολή που είχε αποστείλει στον ΟΗΕ, είναι τελείως παράλογες.

Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός προαναγγέλλει παρέμβαση στη βενζίνη, που θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα από το οικονομικό επιτελείο, θα αφορά και τους επόμενους μήνες, όχι μόνο την περίοδο των διακοπών, και θα δώσει μια ανάσα για τις μετακινήσεις των διακοπών. Η παρέμβαση θα αφορά τους επόμενους μήνες είναι το μήνυμα του πρωθυπουργού, εξηγώντας ότι «ο τρόπος που έχουμε δράσει μέχρι σήμερα δίνει και το περίγραμμα για το πως θα κινηθούμε από εδώ και πέρα».

To μήνυμα που εκπέμπει με κάθε ευκαιρία ο πρωθυπουργός και η ελληνική κυβέρνηση είναι ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει την τουρκική επιθετικότητα με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, ότι δεν παζαρεύει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και πως οι αιτιάσεις της Τουρκιάς είναι τελείως παραλογές στο βαθμό που εγείρουν ζητήματα κυριαρχίας κατά της χώρα μας.