Η Ελλάδα δεν εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της

Την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ εάν δεν συμμορφωθεί με τα συμφωνηθέντα προτείνει ο Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της Μέρκελ (CDU), Μίκαελ Φούκς, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.

Η Ελλάδα δεν εκπληρώνει αυτή τη στιγμή τις δεσμεύσεις της” υποστήριξε ο κ. Φουκς και δήλωσε ότι δεν ανησυχεί για το ενδεχόμενο μιας εξόδου της χώρας από το ευρώ. “Ένα Grexit θα ήταν διαχειρίσιμο. Ελπίζω η Ελλάδα να μείνει στην Ευρωζώνη αλλά δεν φοβάμαι την έξοδο” τόνισε με νόημα και πρόσθεσε ότι αυτό εξαρτάται από την Ελλάδα.

Εκτίμησε ότι η Ευρωζώνη δεν θα πρέπει να αφήσει την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει τις δεσμεύσεις της γιατί αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθούν τα ποσοστά του κόμματος των Podemos στην Ισπανία. Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που φέρουν τις ΗΠΑ να παρεμβαίνουν στο ελληνικό ζήτημα, ο κ. Φουκς αρνήθηκε ότι ο Λευκός Οίκος πιέζει την Γερμανίδα Καγκελάριο να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και δήλωσε ότι Η Γερμανία θέλει την Βρετανία ως ισχυρό εταίρο στην Ε.Ε.