Σε πένθος η Γαλλία

Δυστύχημα, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους δέκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και σημαντικές προσωπικότητες του γαλλικού αθλητισμού, σημειώθηκε στην Αργεντινή. Η σύγκρουση των δύο ελικοπτέρων έγινε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στην περιοχή Λα Ριόχα στα βορειοδυτικά της χώρας.

Το Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων σε ανακοίνωσή του επιβεβαιώνει τον θάνατο της ιστιοπλόου Φλοράνς Αρτό, ηλικίας 57 ετών, της 25χρονης χρυσής Ολυμπιονίκης της κολύμβησης στους Αγώνες του Λονδίνου το 2012,  Καμίλ Μουφά, και του 28χρονου χάλκινου Ολυμπιονίκη της πυγμαχίας το 2008 στο Πεκίνο, Αλεξίς Βαστέν. Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται και οι δύο αργεντίνοι πιλότοι.

Οι επιβαίνοντες συμμετείχαν στα γυρίσματα του τηλεοπτικού ριάλιτι “Dropped“, που προβάλλεται από το γαλλικό κανάλι TF1. Συνολικά για την εν λόγω τηλεοπτική παραγωγή ταξίδεψαν στην Αργεντινή 80 άτομα.

Να σημειωθεί πως στο ριάλιτι είχαν λάβει μέρος ο διάσημος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Σιλβέν Βιλτόρ και ο Ολυμπιονίκης της κολύμβησης Αλέν Μπερνάρντ, οι οποίοι ωστόσο δεν βρίσκονταν στα μοιραία ελικόπτερα.

Τα γυρίσματα του τηλεοπτικού προγράμματος με τίτλο “Dropped” που ξεκίνησαν στα τέλη Φεβρουαρίου στην Ουσουάια, μια περιοχή της Παταγονίας στο νότιο άκρο της Αργεντινής, ενώ σύμφωνα με την εταιρεία παραγωγής δεν θα ολοκληρωθούν και όλοι οι συμμετέχοντες θα επιστρέψουν στη Γαλλία.