Θα βρεθεί λύση στο Eurogroup

Την αισιοδοξία ότι θα βρεθεί λύση στο σημερινό Eurogroup, παρά τις χαμηλές προσδοκίες, εξέφρασε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. «Θα υπάρξει λύση. Αυτές οι υποθέσεις δημιουργούν μια συζήτηση χωρίς περιεχόμενο, δεν έχουν νόημα. Ας δούμε πρώτα το όχι και μετά ας το συζητήσουμε», επισήμανε ο κύριος Μάρδας.

“Ας φτάσουμε σε τοίχο και μετά βλέπουμε” τόνισε ο κ. Μάρδας και υποστήριξε ότι υπάρχουν εναλλακτικές σε περίπτωση αδιεξόδου. Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, έβγαλε στο εξωτερικό σημαντικά χρηματικά ποσά, τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης ο κ. Μάρδας δήλωσε πως «υπάρχει ένα θέμα ηθικής τάξης».

Αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου με τις 100 δόσεις το οποίο δεν κατατέθηκε στη Βουλή, ο κ. Μάρδας διευκρίνισε ότι “η κυρία Βαλαβάνη έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις. Είναι ορθότερο, στο όνομα της καθυστέρησης κάποιων ημερών, να κατατεθεί στη Βουλή ένα νομοσχέδιο ολοκληρωμένο, χωρίς ελλείψεις”.

Ερωτηθείς να σχολιάσει αν θα έχουμε τρόικα και ειδικά κλιμάκια που θα μας ελέγχουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών σχολίασε με νόημα ότι «όλα τα τεχνικά θέματα τα γνωρίζουν οι διαπραγματευτές μας. Όλα τα ερωτήματα πρέπει να τίθενται σε εκείνους και όχι σε εμάς» και πρόσθεσε ότι «θα υπάρχει μια συζήτηση με τους ειδικούς της ευρωπαϊκής επιτροπής. Στο πακέτο της διαπραγμάτευσης που διαχειρίζεται ο κύριος Βαρουφάκης υπάρχουν αυτές οι λεπτομέρειες».

Καταλήγοντας ο κ. Μάρδας διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο μια γενικευμένη αύξηση στον ΦΠΑ.