Κόκκινο πανί ο Καμμένος για την Τουρκία - Πρωτοφανής προκλητική παρέμβαση

Ενοχλημένο φέρεται το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών από τον τρόπο με τον οποίο ο έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας ασκεί τα καθήκοντα του. Με σημερινή ανακοίνωση του ζητά από την ελληνική Κυβέρνηση να αναλάβει δράση, ώστε να ελέγξει, το συντομότερο δυνατό, την «ανεύθυνη και προκλητική», όπως την χαρακτηρίζει, συμπεριφορά του κ. Καμμένου.

Σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, η συνέχιση αυτής της συμπεριφοράς θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της έντασης, ζημιώνοντας τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών καθώς και για την επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο.

Η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας, ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να προστατεύσει, με μέτρα που θα λάβει στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της στο Αιγαίο, επισημαίνοντας για μία ακόμα φορά την αναγκαιότητα και οι δυο πλευρές, να επωφεληθούν από τους ισχύοντες μηχανισμούς διπλωματικού διαλόγου, με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων τους.

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι κατά τη διάρκεια της πρόσφατης περιοδείας του Υπουργού Άμυνας σε σειρά ακριτικών νησιών, οι παρενοχλήσεις από τουρκικά αεροσκάφη δεν ήταν διόλου αμελητέες. Επίσης, μόλις λίγες μέρες έχουν περάσει από την απερίγραπτη ΝΟΤΑΜ που είχε εκδώσει η Άγκυρα και δέσμευε σχεδόν το μισό Αιγαίο μετατρέποντάς το σε πεδίο βολής μέχρι τα τέλη του χρόνου, πριν την αποσύρει μέσα σε λίγα 24ωρα μετά από συντονισμένες κινήσεις του υπουργείου Εξωτερικών και της ελληνικής κυβέρνησης προς την ΕΕ, τον ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ.