Κακοκαιρία Ελπίς - Πέτσας: Οφείλουμε μια συγνώμη για τα προβλήματα ηλεκτροδότησης

Στις ευθύνες που αναλογούν στην Αττική Οδό, την Περιφέρεια Αττικής, το υπουργείο Μεταφορών, στο υπουργείο Ενέργειας καθώς και το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας όσον αφορά την πρόληψη και την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που προέκυψαν από την κακοκαιρία Ελπίς αναφέρθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

«Είχαμε ένα έντονο καιρικό φαινόμενο που δεν είχε προηγούμενο για πάρα πολλές δεκαετίες στην Αθήνα. Η χιονόπτωση που υπήρξε ήταν πολύ ισχυρή και στο κέντρο της Αθήνας… Στη μεγαλύτερη έκταση τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν, πλην της Αττικής Οδού όπου είχαμε μία ξεχωριστή κατάσταση. Είχαμε, επίσης προβλήματα ηλεκτροδότησης σε μεμονωμένες γειτονιές πολλών περιοχών. Πολλές από αυτές αντιμετωπίστηκαν γρήγορα, υπάρχουν όμως προβλήματα και οφείλεται κι εκεί μια συγνώμη στους συμπολίτες μας που ταλαιπωρούνται ακόμη και σε προάστια όπως το Χαλάνδρι, το Ψυχικό και αλλού», δήλωσε ο κ. Πέτσας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

 

Αναφορικά με τις ευθύνες που αναλογούν στο καθένα ξεχωριστά από τους αρμόδιους φορείς, κρατικούς ή ιδιωτικούς ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών απάντησε: «Υπήρξαν δύο συσκέψεις στις οποίες συμμετείχα και εγώ. Όσον αφορά την πρόβλεψη των καιρικών φαινομένων είναι απολύτως ακριβής η πρόβλεψη της ΕΜΥ που συμμετείχε στις συσκέψεις».

«Όσον αφορά τον χρόνο, η αίσθηση που που αποκομίσαμε στη σύσκεψη το μεσημέρι της Κυριακής είναι ότι η ένταση των φαινομένων θα είναι πιο έντονα μετά το μεσημέρι της Δευτέρας, γι αυτό αποφασίστηκε να μείνουν κλειστά τα σχολεία την Δευτέρα και την Τρίτη. Αποφασίστηκε να πάμε σταδιακά σε αποσυμφόρηση των δρόμων γι αυτό και αποφασίστηκε η σταδιακή αποχώρηση των εργαζομένων».