Τσίπρας: Εκλογές γιατί η χώρα δεν μπορεί να αντέξει μια κυνική κυβέρνηση – Η συνέντευξη στο Star

Το αίτημα για εκλογές επανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Star το βράδυ της Τρίτης.

Ζητάμε εκλογές διότι ο κ. Μητσοτάκης είπε ψέματα για τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα για το σύστημα Υγείας και τις ΜΕΘ και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης, ένας πρωθυπουργός ή θα έβγαινε να πει συγνώμη ή θα παραιτούνταν, δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel.

Πρόσθεσε ακόμα ότι το αίτημα για πρόωρες εκλογές διατυπώνεται και για τον τρόπο που διαχειρίστηκε συνολικά την πανδημία η κυβέρνηση, η οποία αντί να αξιοποιεί τις δυνατότητες για στήριξη έχει ως έγνοια το πολιτικό κέρδος και την πολιτική σκοπιμότητα. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ζητάμε εκλογές για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, διότι το ερώτημα είναι αν η χώρα μπορεί να αντέξει μία κυνική κυβέρνηση.

Κατά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι είναι κομβικό σημείο και θα στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, η αποκάλυψη της έκθεσης Τσιόδρα – Λύτρα, διότι αποδεικνύεται ότι θα είχαμε αποφύγει το 38,5% των θανάτων από την πανδημία. «8.000 οικογένειες αισθάνονται ότι έχασαν τους ανθρώπους τους που θα είχαν γλιτώσει εάν υπήρχε ενισχυμένο σύστημα υγείας». Σημείωσε ότι υπάρχει ευθύνη της κυβέρνησης για συνειδητή αμέλεια να μην ενισχύσει ΕΣΥ και να λέει συνειδητά ψέματα.

«Δεν υπάρχουν 1.480 ΜΕΘ, ούτε έγιναν προσλήψεις. Είμαστε από τις χειρότερες χώρες στον κόσμο και χειρότερη χώρα στην Ευρώπη, στη διαχείριση της πανδημίας» επισήμανε, προσθέτοντας ότι είναι «πολιτικά εγκληματικό να γίνονται συγκρίσεις δαπανών στο ΕΣΥ με την προ πανδημία μνημονιακή περίοδο».

«Έχουμε χάσει περίπου 5.000 που δεν πρόλαβαν καν, να πάνε στο νοσοκομείο, διότι ο ΕΟΔΥ δεν συμβουλεύει επαρκώς και σωστά τον ασθενή που τηλεφωνεί για οδηγίες» υπογράμμισε επίσης, κάνοντας λόγο για απώλεια εμπιστοσύνης των πολιτών προς την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη.

Παρακολουθείστε την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο Star Channel &τη Μάρα Ζαχαρέα:

Ο κ. Τσίπρας απάντησε και για τις κατηγορίες περί ταύτισης του ΣΥΡΙΖΑ με τους «Θεματοφύλακες», λέγοντας ότι είναι οξύμωρο να λέει κάτι τέτοιο ο κ. Μητσοτάκης, όταν ήταν χέρι με χέρι με τους ίδιους ανθρώπους στις διαδηλώσεις για το Μακεδονικό. «Ας ψάξει αλλού τις ευθύνες», σημείωσε.

Επανέλαβε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε πλάτη στις πρώτες φάσεις της πανδημίας και στη συνέχεια έκανε συναινετικές προτάσεις, αλλά ο κ. Μητσοτάκης τις αγνόησε.

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά και εάν ανησυχεί μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στο ΚΙΝΑΛ, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε,  ότι δεν βλέπει ανταγωνιστικά τις δυνάμεις στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. «Eάν ανησυχώ, ίσα ίσα. Μοναδικός αντίπαλος είναι η Δεξιά.

Εάν θέλει κάποιος να αλλάξουν τα πράγματα, ένα είναι το μέτωπο, αυτό απέναντι στην κυβερνητική πολιτική» τόνισε, θέτοντας δύο στόχους για τις εκλογές: πρώτον, να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα και δεύτερον το άθροισμα των ποσοστών των κομμάτων του ευρύτερου προοδευτικού χώρου να είναι μεγαλύτερο από εκείνο της ΝΔ και του Βελόπουλου», επεσήμανε.

Μιλώντας για την ακρίβεια, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, στην οποία κατηγόρησε ότι λέει ψέματα και δεν έχει κάνει επαρκείς παρεμβάσεις για να προστατεύσει τους πολίτες και ιδίως τα αδύναμα νοικοκυριά.