Μ. Γκάγκα: Δεν είναι θέμα lockdown αλλά τήρησης των μέτρων - «Τα αστυνομικού τύπου μέτρα δεν θα βοηθήσουν» (Video)

Την ανάγκη να τηρήσουν όλοι πολίτες τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί προκειμένου να περιοριστεί η πανδημία του κορωνοϊού, επανέλαβε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, υπογραμμίζοντας ότι η εφαρμογή ενός lockdown δεν θα λύσει αυτομάτως το πρόβλημα.

«Πέρυσι, τέτοια εποχή, που είχαμε lockdown είχαμε αντίστοιχους αριθμό νεκρών» τόνισε η κα Γκάγκα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA το βράδυ της Δευτέρας.

Η κυρία Γκάγκα ανέφερε αρχικά πως «21 ή 27 Νοεμβρίου πέρυσι πρέπει να είχαμε 121 θανάτους, που ήταν το ρεκόρ του μήνα εκείνου, μέσα στο lockdown. Γιατί; Γιατί οι ίδιοι εμείς δεν προσέχουμε τα μέτρα».

Όπως εξήγησε, «αυτό είναι που πρέπει να προσέξουμε, δηλαδή ακόμα και στο lockdown βγάζουμε βόλτα τα σκυλιά και μαζευόμαστε σε σπίτια. Δεν είναι θέμα lockdown, είναι θέμα να προσέξουμε ο καθένας τον εαυτό μας, τους δικούς μας, τις οικογένειές μας και τους φίλους μας», συμπληρώνοντας πως τα «αστυνομικού τύπου μέτρα δεν θα βοηθήσουν καλύτερα»

Δημιουργούμε έναν διχασμό στον κόσμο

«Δημιουργούμε ένα διχασμό στον κόσμο, αντί να πάμε όλοι μαζί -με ένα πνεύμα ομόνοιας και κοινωνικότητας- και να πούμε ότι έχουμε πανδημία και πρέπει να προσέξουμε», συμπλήρωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Σχολιάζοντας την πορεία των εμβολιασμών, η κυρία Γκάγκα επανέλαβε ότι το εμβόλιο είναι το «διαβατήριο» κατά της πανδημίας και ανέφερε ότι έχουν προγραμματιστεί 1.140.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό, εκ των οποίων τα 140.000 αφορούν σε εμβολιασμό πρώτης δόσης.

«Δεν γνωρίζω αν η υποχρεωτικότητα είναι ο καλύτερος τρόπος να πείσουμε τους γύρω μας»

«Δεν είναι 100.000 κάθε ημέρα, αλλά και πάλι δεν είναι λίγα» σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, υπογραμμίζοντας ότι δεν γνωρίζει αν «η υποχρεωτικότητα είναι ο καλύτερος τρόπος να πείσουμε τους γύρω μας».

«Το γεγονός ότι εφαρμόσαμε την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους υγειονομικούς δεν αύξησε σημαντικά τα ποσοστά εμβολιασμών» συμπλήρωσε η Μίνα Γκάγκα, τονίζοντας πως «είναι καλύτερα να προσπαθήσουμε με πειθώ».