«Κόντρα» στη Βουλή για τον έντονο διάλογο του πρωθυπουργού με την Ολλανδή δημοσιογράφο

Στη Βουλή μεταφέρθηκε η αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τον έντονο διάλογο που είχαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Ολλανδή δημοσιογράφο.

Η αναφορά του Χρήστου Γιαννούλη πως η κυβέρνηση οφείλει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για τις επαναπροωθήσεις προσφύγων προς την Τουρκία, προκάλεσε την αντίδραση της υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφίας Βούλτεψη.

«Ο δημοσιογράφος δεν πρέπει να επηρεάζεται από τις προσωπικές του απόψεις», ανέφερε η κ. Βούλτεψη και άφησε υπαινιγμούς ότι υπάρχει ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων στην ερώτηση της Ολλανδής δημοσιογράφου. «Μην γίνεται ήρωας ο κάθε δημοσιογράφος που ορμάει», είπε και σημείωσε πως η ερώτηση όπως διατυπώθηκε δεν ήταν συμβατή με τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. «Ο δημοσιογράφος πρέπει να σέβεται το διακριτό της είδησης και του σχολίου», υποστήριξε η δημοσιογράφος στο επάγγελμα, Σοφία Βούλτεψη.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχουν καλές ή κακές ερωτήσεις, αλλά καλές ή κακές απαντήσεις. Κάλεσε την κυβέρνηση να ενημερώσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το προσφυγικό στην Ε.Ε, η οποία -όπως είπε- δεν κατάφερε μέχρι τώρα να μεταρρυθμίσει την κοινή πολιτική ασύλου. «Ανεξάρτητα από το ύφος της ερώτησης, η Ολλανδή δημοσιογράφος έθεσε ένα ζήτημα το οποίο έχει απασχολήσει τόσο το Συμβούλιο της Ευρώπης όσο και τη Διεθνή Αμνηστία», ανέφερε ο Χρήστος Γιαννούλης.