Μητσοτάκης: Στην Αρχαία Ολυμπία, το 1ο έργο ψηφιακής αναβίωσης με τη Microsoft (Video)

Το έργο της ψηφιακής αναβίωσης της Αρχαίας Ολυμπίας, με τίτλο «Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος», που αποτελεί το αποτέλεσμα της συνεργασίας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τη Microsoft, εγκαινιάστηκε σήμερα στον εμβληματικό ιστορικά αρχαιολογικό χώρο, παρουσία του πρωθυπουργού της χώρας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

https://i0.wp.com/www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/big_article_image/public/2021-11/mitsotakis-arxaia-olympia-10-11-21.jpg.webp?resize=1170%2C585&ssl=1

Ο κ. Μητσοτάκης προέδρευσε σε σύσκεψη σήμερα Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021, στο δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας με θέμα την υλοποίηση των μέτρων αποκατάστασης της πληγείσας, από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.

Δείτε το Video:

Ο χαιρετισμός που απηύθυνε ο πρωθυπουργός στην εκδήλωση Αρχαία Ολυμπία

«Πριν από 21 μήνες, Ιανουάριο του 2020, συναντήθηκα για πρώτη φορά με τον πρόεδρο της Microsoft. Συζητήσαμε τότε για πολλά, για τη δυνατότητα της εταιρείας να επενδύσει στην πατρίδα μας και να δημιουργήσει κέντρα υποδοχής δεδομένων. Έπεσε στο τραπέζι η ιδέα να συνεργαστούμε σε ένα εμβληματικό project. Η Microsoft συμφώνησε αμέσως, αγκάλιασε αυτή την ιδέα και ο τόπος τον οποίο διαλέξαμε ήταν στο δικό μου μυαλό αυτονόητος. Η Ολυμπία ως παγκόσμιο σύμβολο των πανανθρώπινων αξιών. Τόπος λατρείας, συλλογικής συνάντησης, υπέρβασης διαφορών» τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στα εγκαίνια του έργου της ψηφιακής αναβίωσης της Αρχαίας Ολυμπίας με τίτλο «Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος».

https://i0.wp.com/www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-11/mitsotakis.jpg.webp?resize=945%2C643&ssl=1

«Δουλέψαμε πολύ μεθοδικά» συνέχισε ο πρωθυπουργός. «Πράγματι στο project συναντιέται η αρχαιολογία με την τεχνολογία. Όσο σημαντική είναι από τη μία πλευρά η μεγάλη δυνατότητα που μας δίνει η τεχνολογία να δημιουργούμε εικονικές και επαυξημένες πραγματικότητες, τόσο σημαντική είναι και η προσφορά των αρχαιολόγων. Χωρίς τη συνεργασία των αρχαιολόγων, του υπουργείου πολιτισμού, χωρίς το μεράκι τους, πιστεύω ότι το έργο αυτό δεν θα μπορούσε τελικά να υλοποιηθεί» συμπλήρωσε.

Κ. Μητσοτάκης: Η ομιλία στα εγκαίνια του έργου της ψηφιακής αναβίωσης της Αρχαίας Ολυμπίας | Ημερησία

«Σήμερα κάνουμε ένα πρώτο παγκόσμιο βήμα να δείξουμε πώς ο αρχαίος Πολιτισμός μπορεί να συναντηθεί με την τεχνολογία» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Αυτό το οποίο συγκράτησα δεν ήταν τόσο η δύναμη της τεχνολογίας όσο ο ενθουσιασμός στα μάτια των μαθητών του νέου γυμνασίου της αρχαίας Ολυμπίας. Πιστεύω ότι ανοίγουμε νέους ορίζοντες, πως μεταλαμπαδεύουμε τη γνώση στη νέα γενιά. Η οπτικοποίηση αυτής της εμπειρίας την κάνει τόσο μοναδική. Πιστεύω ότι δημιουργεί για τη χώρα νέες λεωφόρους για το πώς μπορούμε να αναδείξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά».