Κακοκαιρία: Στη Βουλή συνεργείο του υπουργείου Πολιτισμού για τις ζημιές που προκάλεσε o «Μπάλλος»

Δουλειά έχει πιάσει το ειδικό συνεργείο του υπουργείου Πολιτισμού στη Βουλή προκειμένου να αποκατασταθούν ζημιές από την κακοκαιρία «Μπάλλος».

Οι εργασίες στα αετώματα, ώστε να αποφευχθεί οποιοσδήποτε τραυματισμός σε περίπτωση βροχής, δυνατού αέρα κ.λπ., βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Όπως είχε ενημερώσει άλλωστε ο Πρόεδρος του Σώματος Κώστας Τασούλας θα υπάρξει εκ νέου εξέταση των αετωμάτων προκειμένου να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στο μέλλον.

Υπενθυμίζεται ότι η κακοκαιρία «Μπάλλος» άφησε το στίγμα της και στη Βουλή, καθώς θραύσμα μαρμάρου είχε πέσει στον εξωτερικό χώρο του κτηρίου, δίπλα από την είσοδο επί της οδού Αμαλίας, ενώ μικρή ποσότητα νερού είχε εισέλθει στο εσωτερικό περιστύλιο, στο χώρο της έκθεσης για τα 200 χρόνια από το 1821.

«Υπάρχουν κάποια ρήγματα, που πρέπει να δουν τη βαρύτητά τους, όπως σε κάθε παλιό κτήριο, ιδιαίτερα όταν είναι τόσο σημαντικό, είναι απαραίτητο να γίνει περαιτέρω εξέταση» είχε τονίσει σχετικά ο ομότιμος Καθηγητής Αντισεισμικής Τεχνολογίας στο ΕΜΠ, Παναγιώτης Καρύδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με σχετική μελέτη εντοπίστηκαν 10 ρηγματώσεις στο εσωτερικό της Βουλής, άλλη μία στην κύρια είσοδο πάνω από τον Άγνωστο Στρατιώτη, λόγω της κατασκευής του υπόγειου γκαράζ.

Ο Κ. Καρύδης υπογράμμισε πως θα έπρεπε να είχε γίνει μελέτη πριν κατασκευαστεί το υπόγειο γκαράζ. «Είναι ένας διάδρομος πολύ μακρύς, αναπτύσσεται ταχύτητα και δημιουργούνται ταλαντώσεις. Από την εκσκαφή που έγινε το μπάζωμα φαίνεται ότι “έκατσε”. Πρέπει να σε όλα τα κτήρια αυτά τα θέματα να τα προσέχουμε» είπε.