Ξεκινάει επίσημα η κούρσα για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση των υπογραφών για τις υποψηφιότητες

Επισήμως σε προεκλογική περίοδο μπαίνει από σήμερα το ΚΙΝΑΛ καθώς πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η κατάθεση των υπογραφών των υποψηφιών για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης το απόγευμα της Πέμπτης πέρασε το κατώφλι της Χαριλάου Τρικούπη και κατέθεσε 20.000 υπογραφές μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης όπως ανέφερε σε δήλωσή του, στην ΕΔΕΚΑΠ. Μεταξύ των υπογραφών βρίσκονται και 110 από μέλη της ΚΠΕ του ΚΙΝΑΛ.

Νίκος Ανδρουλάκης: «Ελάτε να προχωρήσουμε μαζί, κοιτάζοντας μπροστά»

Kατέθεσα σήμερα, μαζί με 20.000 μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης την υποψηφιότητά μου για την ηγεσία του Κινήματός μας. Πιστεύω βαθιά ότι η ανανέωση είναι όχι μόνο πολιτικό και κοινωνικό αίτημα, αλλά και βασική προϋπόθεση για την αναγέννησή μας. Σέβομαι όλους τους συνυποψήφιους μου, όμως η εκλογή νέας ηγεσίας αφορά την επόμενη μέρα του Κινήματος. Αφορά το μέλλον της παράταξης και της χώρας», επισημαίνει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

 

Ακόμη υποστηρίζει πως «το ζητούμενο σήμερα είναι η ενότητα, η διεύρυνση και η πολιτική αυτονομία της παράταξης. Για να μεγαλώσει, να δυναμώσει και να μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας. Να δώσει φωνή σε όσους δεν ακούγονται και ελπίδα σε όσους δεν ονειρεύονται. Τώρα είναι η ώρα της δικής μας πολιτικής αντεπίθεσης».

«Όχι μόνο με τη δύναμη της ιστορίας και των αναμνήσεων, αλλά κυρίως με την προοπτική για την επόμενη μέρα. Με μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατική πρόταση για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. Την βιώσιμη ανάπτυξη. Την εργασιακή ανασφάλεια. Την κλιματική αλλαγή. Το δημογραφικό. Την ενίσχυση του κράτους δικαίου και των ατομικών δικαιωμάτων», συνεχίζει ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Στο προσκλητήριο για το αύριο της παράταξης ζητώ τη στήριξή σας. Τώρα είναι η ώρα να σπάσουμε τις επετηρίδες και όσα κρατάνε την παράταξη καθηλωμένη. Η δύναμη του Κινήματός μας είμαστε τα μέλη, οι φίλοι και τα στελέχη που το κρατήσαμε όρθιο στις πιο δύσκολες στιγμές του. Αν εμείς ενώσουμε δυνάμεις, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την αναγέννηση του. Ελάτε να προχωρήσουμε μαζί. Κοιτάζοντας μπροστά!», καταλήγει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

 

Παύλος Χρηστίδης: «Η υποψηφιότητα μου θέλει να εκφράσει τις αγωνίες των Ελλήνων »

Από την πλευρά του ο Παύλος Χρηστίδης κατέθεσε 7.000 υπογραφές. Και εκείνος όπως και ο κ. Ανδρουλάκης παρέδωσε τις υπογραφές στον πρόεδρο της ΕΔΕΚΑΠ Θεόδωρο Καπετανάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

«7000 τιμητικές υπογραφές. Ενα ευχαριστώ είναι λίγο. Η υποψηφιότητα μου θέλει να εκφράσει τις αγωνίες των Ελλήνων και ειδικά της νέας γενιάς της πατρίδας μας:

– για κοινωνική δικαιοσύνη

– για ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση και την εργασία

– για καλύτερες συνθήκες και καλύτερους μισθούς όπως αρμόζει στην πιο καταρτισμένη γενια

– για να σταματήσουμε να είμαστε η πρώτη μεταπολεμική γενιά που ζει χειρότερα απ’ τους γονείς τους.

Οι λαοί της Ευρώπης αλλά και ο Ελληνικός λαός έχουν πλέον συνειδητοποιήσει μετά από μια πολύ δυσκολη δεκαετία ότι μόνο η επαναφορά της σοσιαλδημοκρατίας μπορεί να εγγυηθεί την προοδευτική κοινωνική, πολιτική και οικονομική ανασυγκρότηση.

Restart για την μεγάλη Δημοκρατική και Προοδευτική παράταξη με οραμα και σχεδιο απέναντι στη συντήρηση. Για να κάνουμε τα όνειρα μας πράξη. Είναι στο χερι μας».

Παύλος Γερουλάνος: «Ξεκινάμε ένα ωραίο ταξίδι»

Παράλληλα και ο Παύλος Γερουλάνος κατέθεσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Ο κ. Γερουλάνος κατέθεσε στην αρμόδια επιτροπή 6.245 υπογραφές, ενώ σε δήλωσή του επισημαίνει πως  «Μπροστά μας έχουμε σχεδόν 2 μήνες για να μιλήσουμε με όσες περισσότερες Ελληνίδες και Έλληνες μπορούμε, για τις θέσεις και τις προτάσεις μας, να ανταλλάξουμε ιδέες, να ακούσουμε και να καταγράψουμε τις προσδοκίες, τις αγωνίες και τις ελπίδες τους», επισημαίνει ακόμη ο κ. Γερουλάνος.

«Στον δρόμο για μια Ελλάδα δυνατή, για μια κοινωνία ανοιχτή, για μια οικονομία παραγωγική, όλες και όλοι, έχουν λόγο και ρόλο. Ξεκινάμε ένα ωραίο ταξίδι», καταλήγει ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Γιώργος Παπανδρέου: Υπέρ της υποψηφιότητάς του υπογράφουν 84 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ

Τέλος ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ βρέθηκε και εκείνος στη Χαριλάου Τρικούπη για να καταθέσει τις υπογραφές για την υποψηφιότητά του. Υπέρ της υποψηφιότητας Παπανδρέου υπογράφουν 84 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ ξεπερνώντας κατά πολύ τον απαιτούμενο αριθμό των 45. Ταυτόχρονα από χτες το βράδυ που άνοιξε η πλατφόρμα υπογραφών στην προσωπική σελίδα του Γιώργου Παπανδρέου στο facebook οι υπογράφοντες υποστηρικτές του πρώην πρωθυπουργού πλησιάζουν τους 20.000.

Πλέον μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας της κατάθεσης των υπογραφών οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ είναι κατά αλφαβητική σειρά ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Παύλος Χρηστίδης και ο Χάρης Καστανίδης. Οι εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ θα πραγματοποιηθούν στις 5 Δεκεμβρίου και αν χρειαστεί και β΄γύρος αυτός θα διεξαχθεί στις 12 Δεκεμβρίου.

Εκτός κούρσας τέθηκε ο Βασίλης Κεγκέρογλου

Υπενθυμίζεται πως εκτός κούρσας τέθηκε ο Βασίλης Κεγκέρογλου ο οποίος το μεσημέρι της Πέμπτης ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την εκλογική διαδικασία. Πάντως ο κ. Κεγκέρογλου είχε καταθέσει στην ΕΔΕΚΑΠ