Καραμανλής προς ΕΕ: Αδύνατη η μη επιβολή κυρώσεων σε εξόφθαλμα επιθετικές συμπεριφορές της Τουρκίας - Video

Σαφή μηνύματα προς την Άγκυρα για την τουρκική προκλητικότητα, αλλά και τη γενικότερη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έστειλε την Τετάρτη ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην εκδήλωση του «Ιδρύματος Κ. Καραμανλής» με θέμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής – Η πορεία της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη».

«Η Ευρώπη οφείλει να συνειδητοποιήσει, ότι αλληθωρίζοντας και επιχειρώντας να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα, οδηγείται σε αδιέξοδο. Δεν μπορεί να μην επιβάλει κυρώσεις σε εξόφθαλμα επιθετικές συμπεριφορές. Η Ευρώπη πρέπει να κάνει πράξη τις αρχές και τις αξίες της, όχι μόνο προς όφελος των μελών, της αλλά πρωτίστως για να βρει τον εαυτό της και το δρόμο της προς το αύριο», υπογράμμισε ο Κώστας Καραμανλής.

Στο πλαίσιο αυτό εξήρε την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία που υπεγράφη πρόσφατα και πρόσθεσε: «Σε αυτήν την κατεύθυνση είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική η πρόσφατη αμυντική συμφωνία Ελλάδας και Γαλλίας και συνιστά αναμφισβήτητα εθνική επιτυχία, όχι μόνο για τη σημασία της στην προάσπιση κοινών αξιών και συμφερόντων, αλλά και διότι σηματοδοτεί μία συνολική αντίληψη για την πορεία της Ευρώπης. Εύχομαι να είναι ένα βήμα προς την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».