Αντιδράσεις μετά την αναδημοσίευση από τον Κ. Μπογδάνο άρθρου με λίστα ονομάτων νηπίων μεταναστών-Τη διαγραφή του ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στον πολιτικό κόσμο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναδημοσίευση άρθρου που περιείχε λίστα με ονόματα νηπίων μεταναστών από τον βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μπογδάνο, που δημοσιεύθηκε αρχικά στην ιστοσελίδα meaculpa.gr, η οποία ανήκε στον ίδιο τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας μέχρι το 2019.

Το σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας meaculpa.gr που έκανε λόγο για «σοκαριστικό κατάλογο» μαθητών και αποσύρθηκε τελικά μετά το κύμα αντιδράσεων που προκλήθηκε.

Σύμφωνα με χρήστες του διαδικτύου, η ιστοσελίδα είχε αρχικά δημοσιεύσει τη λίστα, αποκαλύπτοντας τα ονόματα των νηπίων, αλλά μετά από τις έντονες αντιδράσεις την κατέβασε.

Στη συνέχεια, ενόψει της έκτασης που έλαβε το ζήτημα και των έντονων αντιδράσεων, ο ιστότοπος έκανε ανάρτηση στην οποία ανέφερε ότι τα «λάθη πρέπει να διορθώνονται» και ότι ο κατάλογος μπήκε «εκ παραδρομής».

Στο κείμενο αναφερόταν ότι «μεταξύ των 20 μαθητών, δύο μόνο έχουν ελληνικά ονόματα» .

mea culpa

Δεκάδες screenshot από τη λίστα που ανήρτησε η ιστοσελίδα, παρουσιάζοντας ως πηγή τα social media, κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο με καλυμμένα τα ονόματα των παιδιών και της δασκάλας τους, με τους χρήστες να υποστηρίζουν ότι τα ονόματα των ανήλικων παιδιών αναρτήθηκαν κανονικά.

Η απάντηση του Κ. Μπογδάνου

«Χθες έγινε ένα λάθος, που διορθώθηκε και υπήρξε απολογία. Το δε σάιτ, που δεν μου ανήκει, σήμερα διέκοψε τη συνεργασία με τον υπεύθυνο για αυτό. Το δικό μου σφάλμα υπήρξε ότι έκανα ένα RT που δεν έλεγξα, πιστεύοντας ότι το δημοσίευμα είχε αλλάξει.Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού», ανέφερε με ανάρτησή του στο twitter o βουλευτής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τη διαγραφή του Κ. Μπογδάνου

Τη διαγραφή του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

“Εχθές το βράδυ ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μπογδάνος αναπαρήγαγε δημοσίευμα από γνωστή ακροδεξιά ιστοσελίδα, το οποίο στην αρχική του μορφή δημοσίευσε ονόματα μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας”, αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει πως “πρόκειται για μια εγκληματική και φρικιαστική ενέργεια που έχει ως αποτέλεσμα να στοχοποιήσει μικρά παιδιά υποκινώντας πράξεις βίας εναντίον τους”.

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι “ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για όλα αυτά, αφού έχει μετατρέψει την κυβέρνησή του σε κυβέρνηση του ΛΑΟΣ και των αρνητών του Ολοκαυτώματος”. Όπως επισημαίνει, “το μόνο που έχει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης αν δεν καλύπτει αυτές τις φασιστικές πρακτικές είναι να πει πώς βρέθηκε στα χέρια του βουλευτή του η λίστα με τα προσωπικά δεδομένα νηπίων και στη συνέχεια να τον διαγράψει”.

ΣΥΡΙΖΑ: Η σιωπή Μητσοτάκη επικροτεί τη φασιστική αποκάλυψη ονομάτων νηπίων από τον Μπογδάνο

Με μία σκληρή ανακοίνωση κατά του πρωθυπουργού επανήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Μπογδάνου, ο οποίος «αποκάλυψε τα ονόματα νηπίων».

«Οι δικαιολογίες του Μπογδάνου για τη φασιστική αποκάλυψη των ονομάτων νηπίων είναι τραγικές», αναφέρει στην ανακοίνωσή του και στρέφει τα πυρά του κατά του πρωθυπουργού: «Ακόμη πιο τραγική είναι η στάση του κ. Μητσοτάκη. Με τη σιωπή του ουσιαστικά επικροτεί το κρεσέντο μισανθρωπισμού του βουλευτή του εναντίον νηπίων, αντί να τον διαγράψει. Δεν τόλμησε να τον διαγράψει, γιατί ο ίδιος είναι Μπογδάνος. Μπορεί να τον κρατάει εφεδρεία για το υπουργείο Υγείας».

Γενικεύοντας, το γραφείο Τύπου αναφέρει: «Δεν προξενεί καμία εντύπωση. Τα ίδια έκανε και με το σεξιστικό παραλήρημα του κ. Καλλιάνου κατά 17χρονης, που έχει καταγγείλει βιασμό. Τα ίδια έκανε και όταν ο κ. Λοβέρδος νομιμοποιούσε την ενδοοικογενειακή βία λέγοντας ότι μπορεί κάποιος να χτυπά τη γυναίκα του αλλά να είναι καλός πατέρας. Και όταν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ καταψήφιζαν το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση».

Καταλήγοντας, κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «έχοντας μαζέψει ό,τι ακροδεξιό απολειφάδι υπάρχει στη ΝΔ και υπουργοποιώντας τους υμνητές της Χούντας, ο κατά τα άλλα ‘κεντρώος’ κ. Μητσοτάκης ψαρεύει στα θολά νερά της Χρυσής Αυγής».